Akaassa aloitti kaksi uutta vanhusten kerhoa

Senioritupa

Seniorituvassa kuunneltiin tiistaina aamulla päivän uutisia.

Akaassa aloitti syyskuun alussa kaksi uutta vanhusten kerhoa; Coronarian järjestämä Karpinmäen Onni-toiminta sekä Havulinnan Senioriklubi. Urjalan alueella Lahjantupa sekä Toijalan torin laidalla Senioritupa jatkavat toimintaansa vanhaan malliin.

Havulinnan Senioriklubi aloitti toimintansa 6. syyskuuta ja se on avoinna tiistaisin ja torstaisin kello 12-15. Senioriklubissa on mahdollisuus ruokailuun ja kahviin. Ruokailu maksaa 9,70 euroa päivässä, muuten toiminta on ilmaista. Kuljetuksen asiakkaat järjestävät itse. Vetäjänä toimii lähihoitaja vanhuspalveluista.

Senioritupa

Airi Kallio (vas.) ja Aune Hankavuo kuuntelivat tiistaina aamulla lehtikatsausta Seniorituvassa Toijalan torin laidalla.

– Tarjolla on esimerkiksi lauluja, leikkejä ja jumppaa osallistujien toiveiden mukaan. Toivomme, että mukaan saataisiin toijalalaisia, viialalaisia sekä myös kylmäkoskelaisia, kotihoidon Toijalan ja Viialan palvelualueen esimies Eija Kauranen sanoo.

Coronarian Onni-toiminta alkoi Viialassa Karpinmäen palvelutalossa 2. syyskuuta. Onni-ryhmä kokoontuu perjantaisin kello 10.30-13.30. Palvelun hinta on 22 euroa päivässä. Asiakkaat järjestävät kuljetuksen itse.

– Kyseessä on puhtaasti kerhotoiminta ja siihen kuuluu aina liikuntaosio, lounas ja päiväkahvi, Palvelutalo Karpinmäen palveluesimies Pauliina Lehikoinen kertoo.

Pesut ja lääkkeidenjaot järjestyvät Lahjantuvassa

Urjalan alueen Lahjantuvan päivätoiminta jatkaa entiseen tapaan osoitteessa Sairaalantie 7 maanantaista torstaihin. Maanantaina on kello 10-13.30 kokoontuva puolipäiväryhmä, jonka hinta on yhdeksän euroa päivässä. Hintaan sisältyy lounas. Muina päivinä kello 9-15 kokoontuu kokopäiväryhmiä, jotka maksavat 18,30 euroa päivässä. Kokopäiväryhmissä tarjoillaan aamukahvi, päiväruoka ja iltapäiväkahvi. Kuljetukset maksavat 4,70 euroa suuntaansa.

– Meillä on erilaista toimintaa vuodenajoista riippuen. Lahjantuvan päivätoimintaan voivat osallistua urjalalaisten lisäksi myös kylmäkoskelaiset. Asiakkaalle etsitään sopiva ryhmä ilmoittautumisvaiheessa, kotihoidon Kylmäkosken ja Urjalan palvelualueen esimies Merja Niekka toteaa.

Myös Toijalan torin laidalla sijaitseva Senioritupa jatkaa toimintaansa. Senioritupa on avoinna maanantaista perjantaihin kello 9-13.30. Seniorituvan päivähinta on 7,50 euroa ja kuljetus maksaa 4 euroa suuntaansa.

– Seniorituvassa on tarjolla ruokailu, ohjelmaa ja vierailijoita. Ryhmiä suunnitellessamme kiinnitämme huomiota asiakkaiden kuntoon, toimintaa pyörittävän Toijalan Seudun Vanhainkotiyhdistyksen taloudenhoitaja Tapio Pirilä kertoo.

Pesut, lääkkeidenjaot ja pienet hoitotoimenpiteet järjestyvät Urjalan Lahjantuvassa. Lääkehuollosta siellä veloitetaan 5,40 euroa. Karpinmäen Onni-toiminnassa, Seniorituvassa ja Havulinnan Senioriklubissa niitä ei tehdä. Lisätietoja sekä ilmoittautumisohjeet ryhmiin löytyvät Akaan kaupungin verkkosivuilta.

Viialan palvelupiste jatkossa avoinna keskiviikkoisin

Viialassa vanhuspalvelujen palvelupiste osoitteessa Koivistontie 3 on 14.9. alkaen keskiviikkoisin auki kello 9-11. Tähän asti palvelupiste on ollut auki sopimuksen mukaan.

– Palvelupisteessä on asiakkaiden ohjausta, neuvontaa sekä puhelimitse tapahtuvaa neuvontaa. Sieltä saa myös meidän hakemuslomakkeitamme, palveluohjaaja Tuula Auranen kertoo.

Akaan vanhus- ja vammaistyön johtajan Eveliina Kiiskin mukaan kyseessä on matalan kynnyksen palveluohjaus.

– Toiset ikäihmiset ovat sitä mieltä, että on helpompi asioida kasvotusten kuin sähköisiä väyliä pitkin. Viialan palvelupisteeseen on tulossa myös osa-aikainen terveydenhoitaja kotihoidosta lokakuussa, Kiiski toteaa

Viialan palvelupisteen terveydenhoitaja aloittaa lakisääteiset ennaltaehkäisevät kotikäynnit 80-vuotiaille sekä omaishoitajien terveystarkastukset. Kutsu tarkastukseen lähetetään kirjeitse.

Akaan kaupunki järjstää 8. syyskuuta klo 13 ikäinfon alueen ikäihmisille, vanhustyöntekijöille, järjestöille ja yrityksille Akaan kaupungin valtuustosalissa. Infossa kerrotaan esimerkiksi Voimaa vanhuuteen -hankkeesta, jossa Akaan kaupunki on mukana sekä muista ajankohtaisista asioista ja meneillään olevista kehittämiskohteista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?