Kaupunkikehitystoimi aloitti Akaan kaupungin organisaatiossa

Kaavoituspäällikkö Jyri Sarkkinen aikoo esittää Toijalan asemaa vastapäätä olevan alueen ostamista valtiolta.

Jyri Sarkkinen toimii kaupunkikehitystoimen toimialajohtaja.

Akaan kaupungin organisaatioon on perustettu uutena toimialana kaupunkikehitystoimi. Toimialan perustamisen 1.7.2016 alkaen hyväksyi Akaan kaupunginvaltuusto kesäkuussa pidetyssä kokouksessaan.

Kaupunkikehitystoimi muodostuu maankäyttö- ja kaavoituspalveluista, rakennusvalvonnasta, paikkatietopalveluista sekä elinkeino- ja markkinointipalveluista, ja sitä johtaa ja valvoo kaupunkisuunnittelulautakunta ja elinkeinojaosto. Muutos ei vaikuta kaupungin henkilöstömäärään, sillä työntekijät siirtyvät uuteen toimialaan hallintotoimesta. Muut kaupungin toimialat jatkavat ennallaan.

Kaupunkikehitystoimen toimialajohtaja on vuodesta 2013 Akaan kaavoituspäällikkönä ollut Jyri Sarkkinen, joka uskoo uuden organisaation parantavan Akaaan kehittämismahdollisuuksia entisestään.

– Hyvältähän tämä nyt vaikuttaa. Kun elinkeino- ja maankäyttöpalvelut on saman katon alla, ollaan entistä valmiimpia mahdollistamaan isojenkin hankkeiden nopea käynnistäminen, sanoo Sarkkinen.

Sarkkisen mukaan Akaa on kirjaimellisesti kolmen A:n kaupunki.

– Ja tavoite on, että jatkossa kolmesta A:sta mieleen tulisi luottoluokituksen lisäksi myös Asemanseudut sekä Akaa Pointin ja Akaanportin yritysalueet.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?