Suorat kontaktit ovat Suomen ja Venäjän yhteistyön kulmakivi

Sirkka-Liisa Anttila pitää Ulkopoliittista instituuttia Naton haarakonttorina

Kansanedustaja ja eduskunnan ulkoasianvaliokunnan jäsen Sirkka-Liisa Anttila (kesk) ei ymmärrä viime viikolla julkistetun Ulkopoliittisen instituutin tutkimuksen toivetta, että Suomi pidättäytyisi kahdenvälisistä kontakteista Venäjän kanssa.

– Väite, että meidän täytyy EU-ankkurin kautta hoitaa suhteitamme Venäjään ei ole tästä maailmasta. Se ei ole mahdollista. Suorat kontaktit ovat Suomen ja Venäjän yhteistyön kulmakivi. Tieteellisesti itseään kutsuva yhteisö ei voi tehdä tällaisia johtopäätöksiä, jyrisi Sirkka-Liisa Anttila Hunajahulinoilla Toijalan torilla lauantaina.

Kansanedustaja, enitinen ministeri ja europarlamentaarikko Sirkka-Liisa Anttila piipahti lauantaina Toijalan torilla tapaamassa tuttujaa ja keskustaväkeä. Vanhan vaalipiirijaon aikaan Kylmäkoski ja Toijala olivat Anttilan vahvoja tukialueita.

Kansanedustaja, enitinen ministeri ja europarlamentaarikko Sirkka-Liisa Anttila piipahti lauantaina Toijalan torilla tapaamassa tuttujaa ja keskustaväkeä. Vanhan vaalipiirijaon aikaan Kylmäkoski ja Toijala olivat Anttilan vahvoja tukialueita.

Viime viikon tiistaina Ulkopoliittinen instituutti julkisti selvityksen Venäjän muuttuva rooli Suomen alueella, jonka olivat laatineet tutkimuskoordinaattori Toivo Martikainen ja vanhemmat tutkijat Katri Pynnönniemi ja Sinikukka Saari.

Kansanedustaja Anttila kertoo saaneensa viime viikon kannanotostaan hyvää palautetta. Hän kertoo jatkavansa kriittisen palautteen antamista myöhemmin syksyllä ulkoasiainvaliokunnassa.

– Koko selvitys on reaalimaailmasta ulkona. Ainoa keino menestyä on hoitaa suhteita suoraan. Muistan tämän ministeriajoiltani. Eikä tässä maailma ole loppuen lopuksi niin hirveästi muuttunut. Meidän etuamme ei aja EU, koska EU:lla itsellään ei ole Venäjä-suhteita.

Suomea ajetaan Natoon

Sirkka-Liisa Anttila sanoo hänen kanssaan eri mieltä olevien ajavan Suomea Natoon.

– Voisi karrikoiden sanoa, että Ulkopoliittinen instituutti on Naton haarakonttori Suomessa. Haluan nähdä tieteelliset perustelut, millä kahdenvälisiä suhteita arvostellaan. Politiikkaa tämä on. Luodaan kuva uhkista ja ongelmista. Eduskunnan yhteydessä toimivan instituutin veromaksajien rahoilla tehdyn selvityksen ei luulisi esittelevän faktana asioita, jotka ovat reaalielämälle täysin vieraita.

Venäjä valtasi Krimin niemimaan ja muu maailma tuomitsi operaation. Tilanne Itämerellä on jännittynyt.

– Totta kai meidän täytyy olla yhteisessä rintamassa tuomitsemassa Venäjän toimet. Täytyy kuitenkin muistaa reaalimaailma. Niinhän se meni USA:kin Irakiin ja jätti ongelmat – pakolaisongelmankin – eurooppalaisten hoidettavaksi. Kemiallisia aseita ei löytynyt yhtään tynnyriä, mutta ei tätä sotaa kukaan tuominnut, miettii Anttila.

– Tässä ne maailman oikeudenmukaisuus näkyy. Venäjä teki väärin mennessään Krimille, mutta vääryyttä maailmaan mahtuu, hän jatkaa.

Sirkka-Liisa Anttila kiittelee ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkäsen (kok) päätöstä kutsua Suomalais-venäläisen kauppakomissio koolle.

– Kai Mykkänen on Venäjä-asiantuntija. Hän tietää mitä tekee. Meillä on paljon tärkeitä asioita neuvoteltavana.

 

 

 

 

Kommentit (13)

 1. Ballocks

  Voisi karrikoiden sanoa, että Sirkka-liisa Anttila on Kremlin äänutorvi Suomessa.

  Vastaa
 2. J.L

  Rupeaakohan jo karkaamaan mopo käsistä joillakin vanhan kaartin poliitikoilla nuissa väitteissä.

  Vastaa
  • Voihan Venäjä

   Upin raportti on mennyt Sirkka-Liisalla tunteisiin. Ei tuommoisia syytöksiä muuten tulisi. Olisikohan Sipilällä nyt väliintulon paikka.

   Vastaa
 3. Kari Katyyri

  Karrikoiden voisi väittää, että Keskustan puoluetoimisto on Kremlin haarakonttori. Vai onko tämä sittenkään karrikointia?
  Sipilä juoksee pakoon kun kuulee sanan ulkopolitiikka.
  Väyrynen puuhailee Venäläisten kanssa ja ajaa omaa etuaan Suomen edun kustannuksella YYA-tyyliin.
  Vanhanen haluaa vähentää puolustusvoimien sotaharjoituksia, eikä suostu näkemään NordStream2:ssa turvallisuuspoliittisia ulottuvuuksia.
  Luetteloa voisi jatkaa lähes loputtomiin.
  Jos Keskusta ei olekaan Kremlin manuaaliohjauksessa, niin ainakin siellä on melkoinen keskittymä ns. hyväuskoisia hölmöjä. Eikä tämä ole karrikointia.

  Vastaa
  • jouni marjanen

   Lehdissähän uutisoitiin ennen eduskuntavaaleja, kuinka yhtenäinen keskusta oli tehnyt kassakaappisopimuksia yhtenäinen venäjä puolueen kanssa. Ei nämä keskustalaisten ulostulot enään hämmästytä.

   Vastaa
  • Pentti Keränen

   Pitäisi muistaa Paasikiven opetukset ja katsoa karttaa ! Ei meitä kukaan tule auttamaan, ei tullut talvisodassakaan. Paras pitää oma puolustus mahdollisimman hyvänä ja suhteet säilytettävä niin itään kuin länteen.

   Vastaa
 4. Tsyppe

  Venäjää täytyy voida tutkia normaaleilla tieteen pelisäännöillä ilman, että leimataan sen vuoksi NATO:n kätyreiksi. Sirkka, eikö yhtään muka hävetä?

  Vastaa
 5. Hannu Haili

  Kepu on aina ollut ja on näköjään edelleen Kremlin sylikoirapuolue.
  Anttila ei muista, että Putin on itse julistanut lännen vihollisekseen. Vain yhenäinen EU pystyy vastustamaan Venäjää.
  Jokaisen oikean suomalaisen velvollisuus on olla venäjävastainen, kunnes Putin lopettaa uhoamisensa.

  Vastaa
 6. Kaitsu

  Anttila on täysin oikeassa. Katsokaapas esim. Ulkopoliittisen instituutin vanhemman tutkijan Charly Salonius-Pasternak taustaa. Hän kuten myös suuri osa muista UPI:n ”tutkijoista” on käyneet koulunsa USA:ssa. Eipä ihme minne tämän ”instituutin” neula osoittaa.

  Vastaa
 7. Juha.

  On sentään joku, jolla on rohkeutta puhua totta. En olisi Sirkka-Liisasta uskonut, mutta on se nyt pakko. Sirkka-Liisa ei olekaan NATOlammas.

  Vastaa
 8. Asko Mertanen

  Rosvohallituksen nato-kiimailun taustalla on maailman aggressiivisimman valtion politiikka,
  josta määrätään Suomen poliittinen suunta.
  Russofobian lietsonta tosin on saanut jo niin absurdit mittakaavat että se on jo täysin läpinäkyvää.
  USA-n rikollisia toimia ei saa enää arvostella.
  Lainkaan puolustelematta Venäjän toimia,mutta jos asiat laitettaisiin oikeisiin mittakaavoihin,
  jenkin toiminta on rikollisuudessaan aivan toista luokkaa kun MINKÄÄN muun valtion touhut sitten 1945.

  Vastaa
 9. Antti Ilmari

  Hiukan häiritsee, että tunsin tämän Mykkäsen edellisen sukupolven…… …… enempää tuskin tarvitsee sanoa….

  Vastaa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>