Ukrainalainen Akolada esiintyy Akaassa

Trio Akoladan konsertissa kuullaan ukrainalaisia kansanlauluja, omia teoksia, maailman musiikkiperinteen helmiä ja hengellisiä teoksia.

Trio Akoladan konsertissa kuullaan ukrainalaisia kansanlauluja, omia teoksia, maailman musiikkiperinteen helmiä ja hengellisiä teoksia.

Trio Akolada konsertoi torstaina 29.9. kello 18 Akaan kirkossa. Ensimmäisellä esiintymismatkallaan Suomeen yhtye tuo kuultavaksi kokoelman ukrainalaisia kansanlauluja, yhtyeen omia teoksia, maailman musiikkiperinteen helmiä ja hengellisiä teoksia. Konsertin kesto 60 minuuttia.

Trion jäsenet haluavat tutustuttaa kuulijat rikkaaseen ukrainalaiseen ja maailman musiikkiperintöön. Soitinkokoonpanossa ukrainalainen bandura on saanut seurakseen soololaulannan ja perinteiset ukrainalaiset puhallinsoittimet sopilkan, panhuilun, okariinan, kaksikanavahuilun ja tilinkan.

Esimerkiksi bandura on perinteinen ukrainalainen kansansoitin. Konserttibandurassa on 61 kieltä. Tämän sylissä näppäilemällä soitettava soitin on Ukrainan kansallissoitin. Mitä luultavimmin bandura on suomalaisen kanteleen sukulaissoitin.

Akoladan jäsenet ovat Lvivin valtiollisen filharmonian solistit Lesja Stefanko (bandura, laulu), Iryna Plahtij (bandura, laulu) ja Igor Matseljuh (sopilka, panhuilu, okariina, kaksikanavahuilu jne). Kaikki ryhmän jäsenet ovat valmistuneet Lvivin M. Lysenkolle nimetystä valtiollisesta konservatoriosta.

Igor Matseljuh soittaa muun muassa panhuilua.

Igor Matseljuh soittaa muun muassa panhuilua.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?