Faaraokoira Aarialle maastomestaruuspronssia

10-vuotias Helmiina Hänninen osallistuu perheen Onnentuojan Aarian ja reilun vuoden ikäisen Onnentuojan Balienan eli ”Sylvin” päivittäiseen hoitamiseen. Kuva: Jari Hänninen.

10-vuotias Helmiina Hänninen osallistuu perheen Onnentuojan Aarian ja reilun vuoden ikäisen Onnentuojan Balienan eli ”Sylvin” päivittäiseen hoitamiseen. Kuva: Jari Hänninen.

Suomen maastomestaruus- ja Suomen Vinttikoiraliiton maastomestaruuskilpailut juostiin elokuun viimeisenä viikonloppuna Hämeenkyrön Jumesniemellä. Akaalaisten Satu ja Jari Hännisen omistama 3,5-vuotias faaraokoira Onnentuojan Aaria osallistui toiseen mastojuoksukokeeseensa, ja kotiin tuomisina oli Suomen maastomestaruuspronssia.

Jaskarin tilan pelloille Pirkanmaan vinttikoirakerhon ratamestarit olivat tehneet kohtalaisen vaativan noin 700 metriä pitkän radan. Kahdeksan faaraokoiraa osallistui Suomen maastomestaruuden tavoiteluun. Koirat juoksevat lähdöissä pääsääntöisesti pareittain.

Alkuerälähtöön Aaria sai arvonnassa vastaansa vuoden 2016 Euroopan maastomestaruuskilpailujen hopeamitalistin Northgate´s Poetry in Motionin eli ”Sagan”, jolla on takana yli 10 maastokoetta.

Juostavan radan varrella on tuomareita jotka arvostelevat koiran juoksussa nopeutta, innokkuutta ja seuraamista, älykkyyttä ja ajotyöskentelyä, ketteryyttä ja kestävyyttä.

Aaria juoksi lähdössä 219 pistettä ja ”Saga” 227 pistettä. Alkuerien parhaat pisteet juoksi Aarian sisko Onnentuojan Aavatuuli, 233 pistettä. Kaikki yli 150 pistettä juosset koirat pääsivät finaaliin eli faaraokoirista kaikki koirat.

Finaalilähdöt juostiin alkuerien tulosjärjestyksessä. Kun Aaria oli alkuerien jälkeen neljäs ja ”Saga” kolmas, Aarian vastassa finaalissa oli jälleen sama koira kuin alkuerissä.

Aarian finaalipisteet olivat 235 pistettä eli yhteistulos oli 454 pistettä, mikä oikeutti pronssin lisäksi myös SERTiin, koska pistemäärä oli yli 450 pistettä. Kolmella yli 450 pisteen tuloksella koira saa FI-KVA-M:n Suomen käyttövalion (maastojuoksu) arvonimen.

Maastokokeen voittoon juoksi Aarian juoksupari Hanna ja Veeti Ukuran omistama ”Saga” eli Northgate´s Poetry in Motion pistein 227 + 244 =471 (finaalipisteet ratkaisivat voiton), 2. Northgates´ No Register 228 + 243 = 471, 3. Onnentuojan Aaria 219 + 235 = 454.

Toukokuussa Aaria osallistui Liedossa maastokokeeseen juosten alkuerien parhaat pisteet ja luopui finaalista radan liukkauden takia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?