Omatunto aiheena Tiistaiseurassa

Tiistaiseura kokoontuu tiistaina 30.8. kello 15 Seniorituvalla Kirkkotori 6 aiheenaan Hyvä ja paha omatunto. Taustalla on yleinen inhimillistä elämää ja tietoisuutta koskeva näkemys: ei ole hyvä toimia omaatuntoaan vastaan.

Kautta aikojen on ihmiskunnan piirissä ollut ihmisiä, jotka ovat itse itselleen laki ja oikeus. Seuraukset puhuvat puolestaan. Aiheen taustalla on ajatus, että omatunto ei syvimmältään anna oikeutta muille kuin rakkaudesta kumpuaville hyville teoille, mutta ihmiset antavat itselleen oikeuden miltei mihin tahansa oman ymmärryksensä valtuuttamina. Onko mahdollista, että osalla ihmisiä ei olisi omaatuntoa lainkaan? Millaista omaatuntoa itse kannamme, miten kohtaamme tunnottomuuden? Näistä kysymyksistä vaihdetaan ajatuksia Tiistaiseurassa.

Sauli Turja

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?