Geometriaa ihmeen innoittamana

Näkymä 2016 -ympäristötaidenäyttelyyn ehtii tutustua vielä viikon ajan. Nahkialanjärven puistossa sekä Toijalan kaupunkiympäristössä on esillä kaikkiaan 26 teosta. Teoksista yksi, valkeakoskelaisen kuvanveistäjän Eskopekka Mäkelän Kheopsin pyramidi sijaitsee Veturimuseon viereisen koivikon lähettyvillä.

Kheopsin pyramidi Gizan kaupungissa Egyptissä on yksi maailman seitsemästä ihmeestä, ja ainoa, joka on vielä pystyssä. Mittanauha taskuun ja tutkimaan, vastaavatko akaalaisen pyramidin mittasuhteet aidon ja oikean esimerkkiä! Geometrian oppitunnin voi yhdistää piipahdukseen Veturimuseolla. Toijalan rautatieasemaa vastapäätä oleva rautahepojen tyyssija on niin ikään avoinna elokuun viimeiseen päivään saakka.

Näkymä

Eskopekka Mäkelä: Kheopsin pyramidi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?