Hopping Brewstersin olut valittiin Suomen parhaaksi sarjassaan

Hopping Brewsters, Kimmo Kyllönen, Warthog IPA, Suomen paras olut

Kimmo Kyllösen luotsaaman Hopping Brewsters -panimon olut Warthog IPA valittiin Suomen parhaaksi olueksi omassa sarjassaan. Kuva: Tiina Kauppinen.

Akaalaisen Hopping Brewstersin Warthog IPA valittiin keskiviikkoiltana Suomen parhaaksi olueksi vaaleiden ja keskitummien alejen sarjassa. Panimo osallistui ensimmäistä kertaa Suomen Paras Olut -kilpailuun.

– Warthogin reseptiä ei ole hinkattu, vaan se syntyi puhtaasta kokeilunhalusta. Halusin tehdä jenkki-IPAn, jossa on jäätävä tulivoima ja kunnon takapotku. Aivan kuten Warthog-maataistelukoneessa, jonka mukaan se on nimetty, panimon toimitusjohtaja Kimmo Kyllönen kuvailee.

Kaksi vuotta sitten perustetun Hopping Brewstersin oluet ammentavat inspiraatiota ilmailun historiasta. Kimmo Kyllönen on ammatiltaan historiantutkija ja perehtynyt myös oluenvalmistuksen historiaan. Panimossa tehdään oluita alkuperäisreseptiikkaa kunnioittaen.

Tuotteita Alkoista ja S-ryhmän liikkeistä

Warthog IPA, Hopping Brewsters

Voittajaolutta löytyy myös paikallisesta Alkosta.

Viime viikolla tehdyn sopimuksen perusteella Warthog IPA nousee Alkon tilausvalikoimaan. Myös Hopping Brewstersin kauppavahvuisten tuotteiden saatavuus paranee syyskuun alusta.

– Olemme juuri allekirjoittaneet SOK:n kanssa jakelusopimuksen. Hopping Brewstersin oluita saa jatkossa muun muassa kymmenistä Prismoista, Kyllönen sanoo.

Alkojen ja kauppojen lisäksi panimon tuotteita on tarjolla yhä useammissa baareissa ja ravintoloissa ympäri Suomen.

Hopping Brewsters on kasvanut viime kuukausina vauhdilla. Panimo muutti kesäkuussa uusiin tiloihin Akaan Porttiin. Samalla tuotantokapasiteetti lähes kymmenkertaistui yli 400 000 litraan. Kysyntä on kovaa ja kapasiteettia on tarkoitus kasvattaa myös jatkossa.

Suomen Paras Olut -kilpailun järjestää Suomalainen Olut ry – Finska Öl rf yhteistyössä Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton ja Pienpanimoliiton kanssa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?