Valtin pojille värisuora pm-viesteissä

Pm-viestit

Viialan Valtin joukkue Tapio Suojanen, Mikael Viitanen, Eetu Koskinen ja Joona Lehtinen putsasi palkintopöytää ahkerasti tuomisinaan kulta, hopea ja pronssi 9-15 -vuotiaiden pm-viesteistä.

Viialan Valtin 11-vuotiailla pojilla oli hymy herkässä Hämeen piirinmestaruusviesteissä lauantaina 13.8. Forssassa. Pojat Tapio Suojanen, Eetu Koskinen, Joona Lehtinen ja Mikael Viitanen osallistuivat kolmeen viestiin ja tekivät vahvat juoksut jokaisessa. Kaiken kruunasi mestaruus 4×600 metrillä. Poikien aika 8.28,60 alittaa Valtin ennätyksen vuodelta 2010 peräti 24 sekunnilla.

Mutta päivä ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla. Viesteihin mahtuu niin usein kaikenlaista dramatiikkaa ja varsinkin aitajuoksuviesteihin.

Valtin pojat juoksivat 4×60 metrin aitajuoksuviestin ensimmäisessä erässä. Kolmannen osuuden kolmannella aidalla Mikael Viitanen kaatui, mutta pystyi jatkamaan ja lähettämään Tapio Suojasen ankkuriosuudelle. Kaatumisesta huolimatta pojat voittivat eränsä selvällä erolla muihin.

Tampereen Pyrintö voitti kakkoserän lähes yhtä selkeästi, mutta erän kakkosen Lempäälän Kisan vauhti jäi niukat viisi sadasosaa Valtin aikaa heikommaksi. Valtin pojat pääsivät pokkaamaan hopeaa.

pm-viestit

Vaihdot sujuivat. Eetu Koskinen tuo kapulan kolmososuuden Joona Lehtiselle 4×50 metrillä.

Valtin tytöt nappasivat pronssia

4×50 metrillä poikien juoksu oli sähäkkää ja vaihdot onnistuivat hienosti. Mitalin väriksi tuli pronssi Tampereen Pyrinnön ja Ikaalisten Urheilijoiden jälkeen. Valitettavasti joukkueet juoksivat eri erässä kuin Valtti, niin pojat eivät päässeet haastamaan Ikaalisten poikia hopeasta samassa erässä.

T15-sarjan 4×100 metrillä Valtin tytöt Kerttu Niinimäki, Pinja Lehtinen, Kiira Vilenius ja Sara Niinimäki lähtivät tavoittelemaan mitalia. Pm-pronssi heltisi ajalla 53,54. Tampereen Pyrinnön ykkösjoukkue vei mestaruuden ja hopealle juoksi Hämeenlinnan Tarmo.

Tytöt osallistuivat ennakkoluulottomasti myös 4×80 metrin aitajuoksuviestiin, vaikka joukkueessa oli mukana kaksi aitajuoksuviestin ensikertalaista. Tyttöjen sijoitus oli kuudes yhdentoista joukkueen kisassa.

Valtilla oli pm-viesteissä mukana kaikkiaan yhdeksän joukkuetta, joista siis neljä pääsi mitaleille. Aluksi valmentajien listoilla oli jopa 15 joukkuetta, mutta esimerkiksi

pm-viestit

Valtin 15-vuotiaat tytöt saivat pronssia 4×100 metrin viestissä. Avausosuuden juossut Kerttu Niinimäki lähetti matkaan Pinja Lehtisen.

viikonlopun päällekkäiset tapahtumat verottivat osallistumisia.

Kolea ja ajoittain sateinen sää yritti vesittää pm-viestien tunnelmaa, mutta ei siinä onnistunut. Forssan urheilukenttä ja katsomo olivat täynnä innokkaita ja kannustavia urheilijoita ja heidän taustajoukkojaan.

8×40 metrin sukkulaviesti nurmikolla oli jälleen pm-viestien kohokohta nuorimmille urheilijoille. Ensimmäinen edustustehtävä on monille iso ja tärkeä asia, ja saattaa jännittääkin, mutta yhdessä osallistuminen ja viestien ilmapiiri imaisee mukaansa ja palkitsee.

Viesteihin jos mihin pätee vanha sanonta: tärkeintä ei ole voitto, vaan osallistuminen. Forssan pm-viesteihinkin osallistui peräti 258 joukkuetta.

Aija Mansikka

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?