Valtuusto käsittelee uudelleen hyvinvointikeskusasian

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jouko Rytkonen (oik.) olisi peruskorjannut hyvinvointikeskuksen Toijalan terveysaseman ja entisen vanhainkodin tiloihin. Rytkönen valitti uudisrakennuspäätöksestä, ja nyt asia on tulossa uudestaan valtuuston käsittelyyn. Kuva: Juha Kosonen.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jouko Rytkonen (oik.) olisi peruskorjannut hyvinvointikeskuksen Toijalan terveysaseman ja entisen vanhainkodin tiloihin. Rytkönen valitti uudisrakennuspäätöksestä, ja nyt asia on tulossa uudestaan valtuuston käsittelyyn. Kuva: Juha Kosonen.

Akaan valtuusto päättää uudelleen Akaan hyvinvointikeskuksesta. Kaupunginhallitus hyväksyi tiistaina 16.8. kaupunginjohtaja Aki Viitasaaren esityksen, jonka mukaan valtuuston kesäkuinen, Akaan hyvinvointikeskusta koskeva päätös saatetaan viipymättä valtuuston uudelleen käsiteltäväksi. Valmistelutekstissä todetaan seuraavasti:

– Kaupunginhallitus katsoo, että valtuuston päätös koskien Akaan hyvinvointikeskusta on syntynyt virheellisessä järjestyksessä. Kaupunginhallitus jättää päätöksen täytäntöön panematta. Kaupunginhallituksen mukaan asian käsittelyssä ei hyväksytetty käytettyä äänestysjärjestystä valtuustolla. Tämän lisäksi pidetyn neuvottelutauon jälkeen ei todettu kokousta päätösvaltaiseksi.

Akaan valtuusto päätti 22. kesäkuuta, että uuden, sosiaali- ja terveyspalveluja tarjoavan hyvinvointikeskuksen toiminnallinen kokonaisuus toteutetaan uudisrakennuksena ja että valtuusto varaa siihen tarvittavan määrärahan talousarvioon. Päätös syntyi kolmen äänestyksen jälkeen.

Akaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja, valtuutettu Jouko Rytkönen (kok) valitti päätöksestä Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen. Rytkösen mukaan päätös syntyi virheellisessä järjestyksessä, minkä takia hän vaati päätöksen mitätöimistä. Hän perusteli valitustaan kuntalain kohdilla, jotka koskevat päätösvaltaisuuden toteamista sekä äänestysjärjestystä.

Rytkösen mukaan valtuuston pitämän neuvottelutauon jälkeen pidettiin nimenhuuto, mutta valtuuston puheenjohtaja Saila Kallioinen (sd) ei vahvistanut kokouksen päätösvaltaisuutta.

Rytkönen katsoi valituksessaan myös, että puheenjohtaja ei hyväksyttänyt valtuustolla äänestysjärjestystä, vaan totesi äänestys kerrallaan, missä järjestyksessä ehdotukset tulevat toisiaan vasten. Rytkösen mukaan järjestyksellä oli merkitystä lopputuloksen kannalta, kun pohjaesitystä vastaan tehtiin kolme erisisältöistä vastaehdotusta.

Jouko Rytkönen oli yhden vastaehdotuksen tekijä, ja hän esitti hyvinvointikeskuksen toteuttamista peruskorjaamalla Toijalan terveysaseman ja entisen Hakalehdon vanhainkodin tilat lisättynä pienellä laajennuksella.

Kaupunginhallituksen 16.8. kokouksen esityslistan pykälässä ei mainita Jouko Rytkösen hallinto-oikeudelle tekemää valitusta. Rytkönen ei osallistunut tiistaiseen kaupunginhallituksen kokoukseen, vaan kokousta johti ensimmäinen varapuheenjohtaja Harri Rämö (sd.)

Valtuuston on määrä kokoontua seuraavan kerran 24.8.

Yksi kommentti

  1. Viivytystaistelu alkakoon

    Akaan kaupunki ei ehdi käynnistää uutta hyvinvointikeskus hanketta, ennen SOTE-alueen aloittamista. Peruskorjaushankkeen käynnistäminen onnistuu nopeasti, taantuma hakee voittoa valituksia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?