Valtti-Vauhti peittosi forssalaiset seuraottelussa

Valtti-Vauhti

Toijalan Vauhdin ja Viialan Valtin urheilijat pääsivät jälleen juhlimaan kiertopalkintoa. Kuva: Aija Mansikka.

Toijalan Vauhdin ja Viialan Valtin yhdistetty joukkue pääsi jälleen nostamaan kiertopalkinnon ilmaan, kun jo perinteeksi muodostunut seuraottelu Forssan Salamaa vastaan kisailtiin 7.8.

Tänä vuonna kilpailun järjestäjänä toimivat forssalaiset, kuten ensimmäiselläkin kerralla. Viime vuonna kilpailtiin Toijalassa.

Ensimmäinen seuraottelu oli tiukka ja forssalaiset voittivat sen niukasti pistein 191-176. Viime vuonna kotikenttäedun turvin Akaan yhdistetty joukkue peittosi Forssan sadan pisteen erolla 248-148. Tänä vuonna Forssalta odotettiin tiukkaa vastusta, mutta toisin kävi. Valtti-Vauhti voitti pistein 223-167.

Seuraottelun tavoitteena on seurojen yhteishengen lisääminen ja elämysten tarjoaminen lapsille. Varsinkin pienemmille urheilijoille yhteinen reissu ja tekeminen isompien urheilijoiden kanssa on hieno kokemus. Nyt liikkeelle lähdettiin yhteisesti bussilla. Tunnelmaa nostatti sekin, että paluumatkalla oli tiedossa poikkeaminen Ahveniston maauimalaan.

Seuraottelusta pontta Vattenfalliin

Yhteisreissu antoi pontta varsinkin valttilaisille seuraottelusta kahden päivän päästä kilpailtuun Vattenfall-Seuracupiin. Valttilaiset olivat jo ensimmäisessä osakilpailussa kesäkuussa tehneet ennätyspisteet ja jatkoa seurasi toisessa osakilpailussa Kangasalla 9.8.

Valtin kokonaispisteet jäivät vain kuusi pistettä vajaaksi 10 000 pisteestä. Vielä kaksi vuotta sitten Valtin pistesaalis oli vain hieman yli 4000 pistettä.

Vattenfall on hienosti rakennettu kokonaisuus, jossa seurat kisaavat paremmuudesta valtakunnallisessa pistekilpailussa. Kilpailussa mitataan seuran toiminnan laajuutta sekä tasoa. Joka lajissa seuran paras urheilija tuo seuralle pisteitä tuloksen mukaan.

Aija Mansikka

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?