Poliisi kaipaa tietoja Rautatienkadun tulipaloista

Yksi 30.7. tapahtuneista tulipaloista oli Viialan urheilukentällä, jossa sytytettiin jäteastia.

Yksi 30.7. tapahtuneista tulipaloista oli Viialan urheilukentällä, jossa sytytettiin jäteastia.

Rautatienkadun ympäristössä Viialassa sytytettiin kolme tulipaloa lauantaina 30.7. Tulipalot sytytettiin päiväaikaan Rautatienkatu 14:ssä, urheilukentällä ja Rasin koulun naapurissa sijaitsevan voimailutilan vieressä.

Pelastuslaitos sai kello 11.58 ilmoituksen, että Rautatienkatu 14:ssä palaa jätekatoksessa oleva lehtienkeräysastia. Kello 13.10 poliisi sai hätäkeskukselta ilmoituksen Viialan urheilukentällä sytytetystä jäteastiasta. Kello 14.36 poliisi sai uuden ilmoituksen, jonka mukaan Rasin voimailutilan vieressä palaa paperinkeräysastia.

Poliisin saamien tietojen mukaan urheilukentällä on nähty kolme, noin 15–17-vuotiasta poikaa. Jalkaisin liikkeellä olleella pojalla oli sininen t-paita, jossa oli punaisia raitoja hihoissa, shortsit ja Adidaksen reppu. Kaksi poikaa liikkuivat mopoilla. Toisella pojalla oli valko-sininen paita, jossa oli raitaa, ja toisella punainen paita. Poikien on nähty lähteneen Rasin koulun suuntaan.

Rasin koulun luona on nähty kaksi poikaa, joista toisella oli punainen t-paita ja DC-merkkinen reppu. Toisella oli valkoinen paita, jossa oli tekstiä. Pojat olivat jalkaisin liikkeellä ja poistuneet Rautatienkatua pitkin keskustan suuntaan. Pojat olivat pituudeltaan noin 170 senttiä.

Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Ossi Kaarion mukaan aineelliset vahingot jäivät nyt melko vähäisiksi ja pelastuslaitos sai sammutettua palot ripeästi. Kaarion mukaan levitessään tuli olisi voinut sytyttää rakennuspalon.

Asiasta jotain tietävien tai henkilöt mahdollisesti tunnistavien pyydetään ottamaan yhteyttä poliisiin numero 0295 445 877 tai rikosvihjeet.pirkanmaa.sisa-suomi@poliisi.fi.

Tulella on leikitty myös aiemmin

Alueella on tehty samanlaista ilkivaltaa myös aiemmin tänä kesänä. Akaan Seutu kertoi kesäkuussa Rasin puukoulun seinustalle, lähelle laajennusosan takaovea tehdystä paperisesta nuotiosta, jonka henkilökunta huomasi. Tapahtuma-aika oli 8. kesäkuuta. Palaessaan paperit olivat noenneet ja hiillyttäneet sekä seinää että kuistin lattiaa. Kaupunki ei tehnyt tapauksesta poliisille ilmoitusta, koska vs. kiinteistöpäällikkö Juha Jalosen mukaan vauriot olivat aika pieniä.

Rasin puukoulun seinää poltettiin myös kesäkuun alussa 2015.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?