Pirkanmaan osuuspankeilta 100 000 euroa lasten ja nuorten terveyteen

Ilmakuvassa Taysin etupihan uudisrakennukset N, D ja L. Näkymä Kuntokadun ja Teiskontien risteyksestä. Visualisointi Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy ja UKI Arkkitehdit Oy.

Ilmakuvassa Taysin etupihan uudisrakennukset N, D ja L. Näkymä Kuntokadun ja Teiskontien risteyksestä. Visualisointi Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy ja UKI Arkkitehdit Oy.

Tampereen yliopistollisen sairaalan uusi tukisäätiö otti tiistaina vastaan ensimmäisen ison lahjoituksen Taysille, kun Pirkanmaan osuuspankit ja Pirkanmaan OP-liitto lahjoittivat rakenteilla olevan Taysin Lasten ja nuorten keskuksen eli lastensairaalan toimintaan yhteensä 100 000 euroa.

– Pankki voi yhtä hyvin kuin ympäröivä yhteisö, ja lasten ja nuorten hyvinvoinnista riippuu myös meidän tulevaisuutemme. Heidän terveytensä on kenties arvokkainta yhteistä pääomaamme, joten haluamme osaltamme tukea tätä tärkeää paikallista hanketta, toteaa Akaan Seudun Osuuspankin toimitusjohtaja Tuomo Smått.

Taysin uusi L-rakennus eli Lasten ja nuorten keskus tulee vastaamaan vaativasta lasten ja nuorten erikoissairaanhoidosta alueella, jossa asuu yli miljoona suomalaista. Vuonna 2019 käyttöön otettavissa tiloissa voidaan tarjota uusimmat hoitomahdollisuudet ja yhdistää sekä psykiatrinen että somaattinen hoito. Suunnittelussa on erityisesti huomioitu perheiden mahdollisuudet olla yhdessä tutkimuksen ja hoidon aikana. Näin voidaan tukea myös lapsiperheiden vanhemmuutta.

Juuri toimintansa aloittanut Taysin tukisäätiön tarkoituksena on tukea erityisesti Tampereen yliopistollisen sairaalan toimintaa sekä pirkanmaalaisten hyvinvointia ja terveyttä. Tukisäätiölle lahjoitetuilla varoilla muun muassa tutkitaan eri sairauksia, kehitetään uusia hoitomenetelmiä sekä lisätään potilaiden ja vierailijoiden viihtyvyyttä. Taysin tukisäätiö hallinnoi kaikkia Tampereen yliopistollisen sairaalan saamia lahjoituksia. Lahjoitukset suositellaan tehtäväksi tukisäätiölle, joka ohjaa varat lahjoittajan määräämään tarkoitukseen Taysin hyväksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?