Topan naisjoukkue parantaa edelleen

Toijalan Pallo-49:n naisjoukkueen henkinen kantti kovenee peli peliltä. Maanantaina 8. elokuuta sitä yritti horjuttaa sarjan kolmantena oleva Tampereen Palloveikkojen kakkosjoukkue, mutta ei onnistunut. Naisten nelosdivisioonan kova kamppailu kääntyi Toijalan Keskusurheilukentällä Topan 2–1 (2–1) -voittoon.

Voiton avaimena oli tiivis ja uhrautuva puolustuspeli. Jos jokunen pallo läpäisi puolustuslinjan, maalivahti Heidi Mäkinen napsi loput hyppysiinsä.

TPV meni 13 minuutin pelin jälkeen johtoon. Topan tasoitus, joka tuli seitsemän minuuttia myöhemmin, oli komea. Sarita Kuljuntausta ampui 30 metristä maalivahdin yli.

Kolmisen minuuttia ennen taukoa Elina Pirttijoki karisti pakit kannoiltaan. Varma sijoitus alanurkkaan tiesi Topalle kolmatta voittoa peräkkäin. Toinen puoliaika oli siis maaliton.

Kolmen pelin voittoputkea kommentoi joukkueen kapteeni Maarit Uusitalo.

– Itseluottamus on noussut ihan älyttömästi. Porukka uskaltaa tehdä rohkeita ratkaisuja. Puolustuspelaaminen on keskittyneempää ja iskemme vastahyökkäyksistä, kun paikka tulee. Kaikki annettiin tänäänkin kentälle, omatkin jalat kramppasivat ihan sairaasti.

Valmentaja Miko Heikkilä ei salannut tyytyväisyyttään.

– Taktiikka puri tänään, kun parkkeerattiin bussi riittävän alas. Sieltä ei mentykään läpi niin vain, eikä keskikenttäkään antanut vieraiden mellastaa miten sattuu.

Valmentaja varoittelee kuitenkin jo tulevasta, sillä Topa kohtaa ylivoimaisen puhtaan pelin joukkueen Ilves/2:n 17. elokuuta.

– Pelataan Pyynikin tekonurmella, ja haaste on kova, maalaili Heikkilä tulevaa koitosta.

Voitot FC Nokiasta ja Hakasta

Toijalan Pallo-49:n naisjoukkue voitti edellisessä pelissään FC Nokian kakkosjoukkueen Nokialla 3. elokuuta. Lukemat olivat Topan hyväksi 1–2 (1–1). Sitä ennen Topa kaatoi FC Hakan lukemin 4–1.

Nokialla Kia Lingman vei Topan johtoon, jonka kotijoukkue avausjaksolla tasoitti. Topaan paluun tehnyt Sarita Kuljuntausta oli Topan voittomaalin tekijä.