Akaa-Volley valmistautuu uudistuneeseen 1-sarjaan

Akaa-Volley

A-Volleyn B-tyttöjen valmentaja Jarmo Pikkuharju (vas) sekä pelaajat Oona Saarela ja Laura Saarela osallistuvat säännöllisesti Akaa-Volleyn fysiikkaharjoituksiin. 1-sarjajoukkueen runkopelaaja Matti Ollikainen on ollut myös valmennuksen apuna.

Kaudella 2016-2017 miesten lentopallon 1-sarja pelataan ilman lohkojakoa. Sarjaan ilmoittautui 14 joukkuetta: Aitolahden Riento, Akaa-Volley, Jymy-Kuutoset Seinäjoelta, Kuortane, Kyyjärven Kyky, Lempäälän Kisa, LentisVirrat, Liikunnan Riemu Jyväskylästä, Loimaan Jankko, Maaningan Mahti, Nilsiän Nujakka, Rantaperkiön Isku Tampereelta, Susiraja Volley Joensuusta ja Vammalan Lentopallo.

– Mielenkiintoinen kausi tulossa. Pelejä on niin paljon, että väkisinkin joudumme varautumaan useaan tuplaviikonloppuun. Joukkueessa pitää olla riittävästi laadukkaita urheilijoita jokaiselle pelipaikalle, jotta kuormitus jakautuu tasaisemmin, kommentoi Akaan kakkosvalmentajana toimiva Risto Lahti.

Pelaajapulaa Akaa-Volleylla ei alkavallakaan kaudella ole näköpiirissä. Joukkueenjohtaja Erkki Tuomen mukaan lähes kaikki runkopelaajat ovat suullisesti ilmoittaneet olevansa mukana. Allekirjoituksin sopimuksensa ovat vahvistaneet passarit Ossi Heino ja Hasse Mattila sekä keskitorjuja Jukka-Pekka Tuikka.

Tuomi toteaa, että rivistä poistuu täysin varmasti loistavan viime kauden pelannut keskitorjuja Panu Pitkänen. Hän on solminut sopimuksen Pielavedelle mestaruusliigaseura Liiga-Sampon kanssa.

– Toivottavasti saamme Pitkäsen tilalle yhtä kovan luokan keskitorjujan. Yhteydenottoja on ollut, mutta vielä ei ole mitään varmaa tiedotettavaa, lopetti Erkki Tuomi arvoituksellisesti hymyillen.

Akaa-Volley pelaa alkavallakin kaudella kotipelinsä Toijalan Monitoimihallissa. Ottelut alkavat pääosin sunnuntaisin klo 17 ja niistä ilmoitetaan seuran kotisivuilla sekä Akaan Seudun palstoilla.

Akaa-Volley, Ossi Heino

Keväällä tekniikan tohtorin opinnot päättänyt passari Ossi Heino kertoi liikkuvuusharjoitteiden tulevan tarpeeseen.

Harjoittelun pitää tuntua

Akaa-Volley on tunnettu kesätreeneistään. Vuosien saatossa useat mestaruusliigapelaajat lentopallomaajoukkueen superhakkuri Olli-Pekka Ojansivua myöden ovat hakeneet vauhtia harjoitteluun Akaasta. Monet seurat luottavat kesäkuukausina pelaajien omaehtoiseen tekemiseen. Viialassa on päässyt ylläpitämään myös pallotuntumaa.

Kuluvanakin kesänä Akaa-Volleyn 1-sarjapelaajat ovat harjoitelleet Viialassa. Tällä kerralla joukossa ei ole nähty vieraita huippuseuroista. Sen sijaan A-Volleyn C- ja B-ikäiset pelaajat ovat osallistuneet aktiivisesti Niko Rouvalin ohjaamiin fysiikkatreeneihin sekä palloiluhallissa että Keskustan koulun viereisillä liikunta-alueilla.

– Sellaisia puolentoista tunnin treenejä on vedetty, puuskutti viime kaudella Akaa-Volleyn valmennusrinkiin liittynyt Rouvali alkuverryttelyn jälkeen.

On pelaajien etu, että kuntovalmentajana toimii ammattilainen. Fysioterapeutin koulutuksen hankkinut Rouvali tietää mitä tekee ja osaa neuvoa erilaisissa ongelmatapauksissa myös kokeneita lentopalloilijoita.

– Hyvin ovat yhteisharjoitukset sujuneet. Jotkut nuoremmista ovat sanoneet harjoitusten olevan rankkoja. Se johtunee vain siitä, että aiemmin fysiikkapuoleen ei ole kiinnitetty riittävästi huomiota. Kunhan kesä tässä kypsyy, näihin harjoitteisiin tottuu. Sitä paitsi harjoittelun pitääkin tuntua jossakin, kommentoi A-Volleyn B-tyttöjen valmentaja Jarmo Pikkuharju

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?