Jouko Rytkönen valitti hyvinvointikeskuspäätöksestä

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jouko Rytkonen (oik.) olisi peruskorjannut hyvinvointikeskuksen Toijalan terveysaseman ja entisen vanhainkodin tiloihin.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jouko Rytkonen (oik.) olisi peruskorjannut hyvinvointikeskuksen Toijalan terveysaseman ja entisen vanhainkodin tiloihin.

Akaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja, valtuutettu Jouko Rytkönen (kok) on valittanut valtuuston kesäkuisesta hyvinvointikeskuspäätöksestä Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen. Valtuusto päätti kolmen äänestyksen jälkeen, että sosiaali- ja terveyspalveluja tarjoava hyvinvointikeskus toteutetaan uudisrakennuksena.

Rytkösen mukaan päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä, minkä takia hän vaatii päätöksen mitätöimistä. Hän perustelee valitustaan kuntalain kohdilla, jotka koskevat päätösvaltaisuuden toteamista sekä äänestysjärjestystä.

Rytkösen mukaan valtuuston pitämän neuvottelutauon jälkeen pidettiin nimenhuuto, mutta valtuuston puheenjohtaja Saila Kallioinen ei vahvistanut kokouksen päätösvaltaisuutta.

Rytkönen katsoo myös, että puheenjohtaja ei hyväksyttänyt valtuustolla äänestysjärjestystä, vaan totesi äänestys kerrallaan, missä järjestyksessä ehdotukset tulevat toisiaan vasten. Rytkösen mukaan järjestyksellä oli merkitystä lopputuloksen kannalta, kun pohjaesitystä vastaan tehtiin kolme erisisältöistä vastaehdotusta. Jouko Rytkönen oli yhden vastaehdotuksen tekijä.

Rytkönen esitti hyvinvointikeskuksen toteuttamista peruskorjaamalla Toijalan terveysaseman ja entisen Hakalehdon vanhainkodin tilat lisättynä pienellä laajennuksella. Mari Peräkivi (kesk) esitti hyvinvointikeskuksen toteutuksen aloittamista Toijalan terveyskeskuksen tilojen perusparannuksesta ja jatkon arvioimista sote-kuvioiden selvittyä. Heli Piiraisen (vihr) esitys  sisälsi Toijalan terveysaseman peruskorjauksen, vanhainkotiosan purkamisen sekä sen tilalle tehtävän laajennuksen.

Valtuuston puheenjohtaja asetti ensimmäiseen äänestykseen vastakkain Rytkösen ja Piiraisen esitykset, joista Rytkösen esitys hävisi äänin 13–29. Toisessa äänestyksessä Heli Piiraisen esitys voitti Mari Peräkiven esityksen 28–14. Viimeisessä äänestyksessä kaupunginhallituksen pohjaesitys hyvinvointikeskuksen toteuttamisesta uudisrakennuksena voitti Piiraisen esityksen äänin 22–20.

Uusi päätös mahdollinen

Valtuuston päätökset täytäntöön panee kaupunginhallitus, joka kokoontuu seuraavan kerran 16.8. Jos hallitus katsoo, että valtuuston päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä, hallituksella on velvollisuus olla täytäntöön panematta päätöstä. Tällöin asia palautuu valtuustolle uuteen käsittelyyn. Akaan valtuusto kokoontuu seuraavan kerran 24.8. Mahdollisen uuden käsittelyn myötä valitus raukeaa.

Hallitus voi panna täytäntöön päätöksen, josta on valitettu, jos valitus ei menetä merkitystään täytäntöönpanon vuoksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?