Aki Heinoselle neljäs sauvarullaluistelun Suomen mestaruus

Aki Heinonen on moninkertainen sauvarullaluistelun Suomen mestari. Arkistokuva: Riikka Kyläheiko.

Aki Heinonen on moninkertainen sauvarullaluistelun Suomen mestari. Arkistokuva: Riikka Kyläheiko.

Kylmäkosken Veikkojen Aki Heinonen on jo nelinkertainen sauvarullaluistelun Suomen mestari. Tuorein mestaruus tuli sunnuntaina 3.7. Turussa Kakskerrassa. Matkana oli 38 kilometriä vaihtelevissa saaristomaisemissa. Kisapäivän 19 asteen lämpötila ja kevyt tuulenvire tekivät kelistä urheiluun lähes parhaan.

Kilpailu alkoi Aki Heinoselta hyvin kuuden–seitsemän luistelijan porukassa. Kaikki 38 kilometrin rullaluistelijat, sauvoilla tai ilman, lähetettiin matkaan yhtä aikaa, joka sopi Heinoselle.

– Alusta lähtien oli selvää, että nyt mennään kovaa ja katsotaan, että ketä pysyy kyydissä. Hyvin nopeaan tahtiin joukko harveni ja ensimmäisen huollon eli kahdeksan kilometrin jälkeen porukassa ei ollut kuin neljä luistelijaa, joista olin ainoa sauvallinen.

Heinonen kesti vetoa noin 12 kilometriin saakka, jolloin hän joutui jättäytymään porukasta.

– Vähän riskirajoilla tultiin siihenkin asti, eikä sauvoistakaan ollut apua kuin pitkissä nousuissa. Suoraan vetoon tasamaalla putosin.

Puolen matkan kääntöpisteen Heinonen saavutti ajassa 35.47. Lopun hän sai tulla omaan rauhalliseen tahtiin.

– Ero taaksepäin oli sen verran reilu, ettei välitöntä uhkaa pitänyt olla. Totta kai yritin saada mahdollisimman hyvän loppuajan ja samalla kuormittaa kroppaa ylärekisterillä, kun siihen oli mahdollisuus.

Maalin ja sauvarullaluistelun Suomen mestaruuden Aki Heinonen saavutti ajassa 1.12,53. Keskinopeus oli mäkiselle reitille hyvä 31,3 kilometriä tunnissa.

– Ihan ok loppuaika, vaikka reilut kaksi kolmasosaa matkasta piti tullakin omalla vedolla. Taktiikka toimi melkein täydellisesti ja tulos oli se mitä lähdettiin hakemaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?