Terveystalo tulee Akaaseen kaupungin työterveyspalvelujen tuottajaksi

Työterveys Akaasia on tuottanut työterveyspalveluja Akaan, Ikaalisten, Punkalaitumen, Sastamalan ja Urjalan alueella. Akaasian työn jatkajaksi on valittu Terveystalo.

Työterveys Akaasia on tuottanut työterveyspalveluja Akaan, Ikaalisten, Punkalaitumen, Sastamalan ja Urjalan alueella. Akaasian työn jatkajaksi on valittu Terveystalo.

Suomen Terveystalo vastaa Akaan kaupungin henkilökunnan työterveyshuollon palveluista sekä kaupungin järjestämisvastuulla olevien työterveyshuollon palveluiden toteuttamisesta ensi vuoden alusta lukien.

Terveystalo ottaa hoitaakseen toimintansa lopettavan Työterveys Akaasian tehtävät koko Akaasian toimialueella, johon kuuluvat Akaan lisäksi Ikaalinen, Punkalaidun, Sastamala ja Urjala. Sastamalan kaupungin liikelaitoksena toimivalla Akaasialla on ollut Akaassa noin 2750 henkilöasiakasta, joista Akaan kaupungin työntekijöitä on noin 1090.

Terveystalo valittiin työterveyspalveluiden tuottajaksi kilpailutuksella, jossa tarjouksen jättivät myös Attendo Terveyspalvelut Oy ja Mehiläinen Oy. Valintaperusteena oli kokonaistaloudellinen edullisuus, jossa hinnan painoarvo oli 80 ja laadun painoarvo 20 prosenttia. Akaan osalta hankintapäätöksen hyväksyi Akaan kaupunginhallitus.

Terveystalo on Suomen suurin työterveyspalvelujen tuottaja, joka vastaa noin puolen miljoonan suomalaisen työterveyshuollosta. Terveystalon pääomistaja on pohjoismaalainen pääomasijoitusyhtiö EQT. Terveystalon omistajiin kuuluu myös muun muassa työeläkeyhtiö Varma sekä yhtiön avainhenkilöitä.

Tilat hyvien yhteyksin varrelta

Asiakkuuspäällikkö Toni Siiskonen Terveystalosta kertoo, että työterveyspalvelujen yksityiskohdista päästään sopimaan kuntien kanssa valitusajan ja lomakauden jälkeen elokuussa.

– Silloin päästään neuvottelemaan myös tila-asioista ja siitä, ovatko nykyiset tilat käytössä vai haetaanko tiloja muualta. Tämänhetkiset tilat Akaassa eivät ole meille tuttuja. Periaatteena on, että tilat ovat toimintaan hyvin soveltuvat ja hyvien kulkuyhteyksien varrella, Siiskonen kertoo.

Työterveys Akaasia on vuoden verran toiminut Akaan kaupungin hankkimissa siirtotiloissa Arvo Ylpön koulun naapurissa ja sitä ennen Toijalan virastotalossa, josta se joutui muuttamaan sisäilmaongelmien takia.

Akaasian henkilöstö Terveystaloon

Työterveys Akaasian vakituinen henkilöstö siirtyy liikkeenluovutuksen periaatteiden mukaisesti Sastamalan kaupungilta Terveystalon palvelukseen. Akaasian vakituiseen henkilökuntaan kuuluu 2 lääkäriä, 5 sihteeriä, 12 työterveyshoitajaa, 4 fysioterapeuttia ja 2 palvelupäällikköä.

Työterveys Akaasia lopettaa toimintansa, koska kuntalain muutos edellyttää, että kuntien on yhtiöitettävä työterveyshuollon sairaanhoitopalvelut viimeistään vuoden 2016 loppuun mennessä. Akaasiassa mukana olevat kunnat päättivät, että Akaasian toiminta siirretään yksityiselle palvelutuottajalle kilpailutuksella.

26akaasia3
Arvo Ylpön koulun puretun alatalon paikalle pystytettiin vuosi sitten tilaelementtirakennus, johon Työterveys Akaasia muutti virastotalosta tien toiselta puolelta.

Arvo Ylpön koulun puretun alatalon paikalle pystytettiin vuosi sitten tilaelementtirakennus, johon Työterveys Akaasia muutti virastotalosta tien toiselta puolelta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?