Belgialaiset vieraat tutustuivat kaupunkimehiläistarhaukseen

Belgialaiset mehiläistarhaajat

Etienne Bruneaun mukaan on harvinaista löytää kunta, joka on sitoutunut mehiläistenhoitoon Akaan tavoin.

Viime torstaina Toijalassa piipahti joukko belgialaisia mehiläistarhaajia tutustumassa entistä Saartilan harjatehdasta vastapäätä sijaitseviin mehiläispesiin. Ennen Akaata he olivat kiertäneet ympäri Suomea tutustumassa mehiläistarhaukseen ja alan yrityksiin.

Akaaseen belgialaiset mehiläistarhaajat houkutteli mahdollisuus tutustua kaupunkimehiläistarhaukseen.

– On harvinaista löytää kaupunki, jossa kunta on sitoutunut mehiläistarhaukseen siinä mittakaavassa kuin Akaassa. Haluamme nähdä mitä täällä tapahtuu, jotta voimme kertoa siitä eteen päin Euroopassa, mehiläistarhaaja Etienne Bruneau kertoo.

Mehiläispesävierailun lisäksi belgialaisten Akaan ohjelmaan kuului lounas ravintola Leskirouvassa sekä kylmäkoskelaisen mehiläistarhaajan ja akaalaisen kaupunkimehiläistarhauksen isän Risto Niilimäen pitämä esitelmä.

– Aion kertoa belgialaisille vieraille kaupunkimehiläistarhauksesta. Kaupunkimehiläistarhaus on harvinaista sekä Suomen että maailman mittakaavassa. Suomessakin asiasta ollaan kyllä kiinnostuneita joissakin kunnissa, mutta kaiketi tällaisen projektin alkuun laittaminen vaatii yhden asiasta innostuneen hullun, Niilimäki tuumi itseensä viitaten.

Belgialaiset mehiläistarhaajat

Belgialaiset vieraat olivat kiinnostuneita Akaan kaupunkimehiläisistä.

Belgialaiset mehiläistarhaajat

Risto Niilimäki (punaisissa vaatteissa) kertoi vieraille akaalaisesta kaupunkimehiläistarhauksesta.

Belgialaiset mehiläistarhaajat

Belgialaiset mehiläistarhaajat poikkesivat entistä Saartilan harjatehdasta vastapäätä sijaitsevillä mehiläispesillä.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?