Aki Sirkesalolle nimikkotie Akaaseen

Aki Sirkesalo, Sirkesalontie

Aki Sirkesalo saa nimikkotien Akaaseen.

Akaassa nimetään tie edesmenneen muusikon Aki Sirkesalon mukaan. Samaan teemaan liittyen nimettiin myös kolme muuta tietä. Akaanportin yritysalueella, E75-moottoritien liittymän ja ABC-liikenneaseman läheisyydessä sijaitsevat tiet saivat nimikseen Sirkesalontie, Akinkuja, Levytie ja Musakuja. Sirkesalontieksi nimetään Satamatieltä ABC:lle ja Akaanportin liikekeskukselle kääntyvä tie.

Teiden nimeämisellä halutaan tuoda esille niin Sirkesalon itsensä kuin hänen tuotantonsakin merkitystä kotipaikkakunnalleen. Akaan kaupungin kaavoituspäällikkö Jyri Sarkkinen kertoo nimeämisen olleen suunnitelmissa jo pitkään.

– Tien nimeäminen Aki Sirkesalon mukaan on yksi niistä asioista, jotka haluan toteuttaa Akaan kaupungilla työskennellessäni. Se on oikeastaan vain odottanut aikaansa, ja nyt tarjoutui sopiva tilaisuus, Sarkkinen sanoo.

Sarkkinen toteaa tien sijainnin olevan hyvä, koska sillä kulkee paljon myös ulkopaikkakuntalaisia. Näin tie saa runsaasti näkyvyyttä ja Sirkesalo osataan entistä paremmin yhdistää Akaaseen.

Aki Sirkesalo, Sirkesalontie

Sirkesalontie sijaitsee lähellä Toijalan ABC:tä.

Sirkesalontie on yksiselitteinen, selkeyden vuoksi päätettiin käyttää vain sukunimeä. Muissa samaan aikaan nimetyissä teissä sen sijaan voi nähdä musiikillisuuden lisäksi myös muita merkityksiä; Levytie viittaa Toja-levyyn, musa puolestaan tarkoittaa slangisanan kautta kiveä. Akinkujan merkitys on Sarkkisen mukaan vielä monimuotoisempi.

– Sirkesalon lisäksi nimi jättää tilaa muillekin Akeille.

Sarkkisen mukaan teiden nimikyltit asennetaan paikaalleen luultavasti loppukesästä tai alkusyksystä.

Paikallisen muusikon muistoksi

Muusikko Aki Sirkesalo oli kotoisin Akaan Toijalasta. Hän menehtyi perheineen lomamatkallaan Thaimaan tsunamissa joulukuussa 2004. Sirkesalon muistoksi on niin Akaassa kuin muuallakin Suomessa järjestetty useita erilaisia tilaisuuksia. Sirkesalon musiikki oli suosittua jo ennen muusikon poismenoa. Tsunamin jälkeen Sirkesalon tuotantoa on esitetty monissa tsunamia käsitelleissä yhteyksissä, kuten televisiodokumenteissa ja muistotilaisuuksissa.

Sirkesalon mukaan ei ole aiemmin nimetty tietä. Nimen käyttöön saatiinkin hyväksyntä Sirkesalon lähipiiriltä. Muita Akaassa sijaitsevia yhteiskunnallisten vaikuttajien mukaan nimettyjä teitä ovat muun muassa Holkerintie, Salinintie sekä Ylpöntie.

Aki Sirkesalo
Sirkesalontie

ABC:lle ja Akaanportin liikekeskukselle vievä tie nimettiin Sirkesalontieksi.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?