Akaan lukioon noin 60 uutta oppilasta

Akaan lukioon valittiin yhteisvalinnassa 59 oppilasta, joista 57 on ilmoittanut ottavansa opiskelupaikan vastaan. Lukion rehtorin Tuovi Ronkaisen mukaan määrä voi kasvaa korkeintaan muutamalla oppilaalla erityisin perustein. Tilannetta arvioitaessa otetaan huomioon muun muassa ilman jatkopaikkaa jääneet yläkoululaiset.

– Näyttää siltä, että kauhean monta oppilasta ei ole jäänyt ilman opintopaikkaa, Ronkainen toteaa.

Akaan lukion aloittavat ovat akaalaisia. Lukioon pääsi 6,9:n keskiarvolla, mutta rehtorin mukaan useammalla tulijalla keskiarvo on kahdeksan pintaan ja yli yhdeksän keskiarvo peräti noin 15 oppilaalla.

Rehtori Tuovi Ronkaisen mukaan Akaan lukio yleislukiona tarjoaa oppilaille opinahjon, jossa opintoja seurataan ja oppilaista pidetään hyvää huolta.

– Huolehdimme ylioppilaaksi pääsystä ja katsomme perään. Meillä on myös osaavaa porukkaa ja erikoisuutta tarjotaan hankkeiden kautta.

Kansainvälisten projektien lisäksi Akaan lukio on mukana Uusi lukio – uskalla kokeilla -hankkeessa, jossa keskipisteenä on arviointi. Rehtorin mukaan myös erikoiskursseja on tarjolla mukavasti. Lukiossa voi opiskella muun muassa NLP:tä, jota voi hyödyntää esimerkiksi työelämässä ja itsensä kehittämisessä.

Akaan lukiossa opiskelee syksyllä noin 180 oppilasta. Lukiossa toimii myös aikuislinja, jossa keväällä opiskeli 17 oppilasta. Lukio järjestää aikuislinjan yhteydessä myös aikuisten perusopetusta, jossa tavoitteena on peruskoulun päättötodistus.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?