HS-Vesi saneeraa vesihuoltoverkostoja Matomäenkadulla  

HS-Vesi saneeraa vesihuoltoverkostoja Matomäenkadulla Viialassa tänä kesänä. Saneerattava alue sijaitsee Matomäenkadulla välillä Halppis–Viialan vesitorni. Vesihuollon saneeraustyöt sisältävät katualueella sijaitsevien runkovesijohtojen sekä -jätevesiviemäreiden saneeraamisen sujuttamalla noin 300 metrin matkalta.

Saneeraustyön HS-Veden runkojohtojen osalta tulee toteuttamaan Suomen Putkisto Palvelu Oy. Työt alkavat alustavan aikataulun mukaisesti kesä­-heinäkuun vaihteessa ja kestävät arviolta noin 1,5 kuukautta. Yksityiskohtaisempi aikataulu saneerauksesta tarkentuu työn edetessä.

Vesijohdon osalta nykyinen 200 millimetrin valurautainen vesijohto pakkosujutetaan 225 millimetrin PE-putkella. Vesijohtoja sujutettaessa joudutaan kaivamaan auki kaikki liitoskohdat. Käytännössä tämä tarkoittaa paitsi HS-Veden oman verkoston liitoskohtia niin myös kaikkia kiinteistöjen liitoskohtia. Vesijohto on poissa käytöstä saneeraustyön ajan, mutta alueen asukkaille rakennetaan väliaikainen vedenjakeluverkko. Vesikatkoksia tulee ainoastaan väliaikaisen vedenjakeluverkon kytkennän ja purkamisen yhteydessä.

Viemäreiden osalta nykyinen 225 millin betoninen jätevesiviemäri sujutetaan 200PP-putkella. Myös viemäriä sujutettaessa joudutaan kaivamaan auki kaikki liitoskohdat, mikä tarkoittaa paitsi HS-Veden oman verkoston liitoskohtia runkokaivojen läheisyydessä sekä myös kaikkia kiinteistöjen liitoskohtia. Kiinteistöjen viemärit toimivat kuitenkin normaalisti koko saneeraustyön ajan.

Urakka-alueella ja sen välittömässä läheisyydessä olevia kiinteistöjen omistajia tullaan tiedottamaan urakoitsijan toimesta mahdollisista vesikatkoista, väliaikaisen pintaverkon kytkennöistä sekä muista työmaahan liittyvistä asioista työn aikana vielä tarkemmin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?