Entinen Kurisjärven koulu vuokrattiin vuoden 2022 loppuun

Kokous- ja kahvihuoneessa voi istahtaa nojatuoliin ja ihailla kurisjärveläistä peltomaisemaa.

Akaan kaupunki jatkoi Paula Jussilaisen kanssa vuokrasopimusta vuoden 2022 loppuun. Nykyisessä kokous- ja kahvihuoneessa voi istahtaa nojatuoliin ja ihailla kurisjärveläistä peltomaisemaa.

Akaan kaupunki vuokraa entisen Kurisjärven koulun Paula Jussilaiselle vuosiksi 2018–2022. Nykyinen vuokrasopimus kattaa vuodet 2016–2017.

Paula Jussilainen perusti keväällä entiselle koululle kirpputorin sekä kahvilan, joka toimii myös näyttelytilana. Jussilainen myös asuu entisellä koululla, ja nyt hän aikoo hakea Pirkan Helmeltä avustusta talon ulkomaalaukseen. Avustuksen saamisen ehtona on, että hän joko omistaisi kohteen tai vuokrasopimus olisi kestoltaan yli viisi vuotta.

Kaupunginhallitus oli vuokrasopimuksen jatkamisesta yksimielinen. Vuokran suuruus on 500 euroa kuukaudessa, joten kaupunki saa vuokratuloja 6 000 euroa vuodessa. Akaan teknisen johtajan Antti Kemin mukaan kiinteistön ylläpitokustannuksista kertyy säästöä yhteensä noin 12 000 euroa vuodessa.

Talon ulkomaalauksen vaikutus on Kemin mukaan noin 20 000–25 000 euroa, ja vuokraamisen yritysvaikutukset ovat myönteiset.

Vuokran lisäksi vuokralainen vastaa kohteen sähkö-, vesi-, lämmitys- ja jätehuoltokustannuksista ja muusta kiinteistönhoidosta mukaan lukien lumen auraukset.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?