Kiinteistöpäällikön mielestä kyseessä oli pieni jekku

Rasin koulun seinustalla poltettiin papereita

Torstaiaamuna Rasin koulun kuistilla oli vielä nähtävissä nokiset seinät ja palaneista papereista jääneet tuhkat.

Torstaiaamuna Rasin koulun kuistilla oli vielä nähtävissä nokiset seinät ja palaneista papereista jääneet tuhkat.

Viialassa sijaitsevan Rasin puukoulun seinustalle, lähelle laajennusosan takaovea, tehtiin tällä viikolla papereista nuotio, jonka henkilökunta huomasi keskiviikkona. Palaessaan paperit olivat noenneet ja hiillyttäneet sekä seinää että kuistin lattiaa.

Henkilökunta huomasi paperit keskiviikko-iltapäivällä, kun pienempi poika yritti sytyttää niitä. Tämän jälkeen asiasta ilmoitettiin kaupungin kiinteistöhuollolle.

Kaupungin vs. kiinteistöpäällikön Juha Jalosen mukaan asiassa tehdään sisäistä selvitystyötä. Valvontakameran nauhoituksia on katsottu, mutta työ on kesken.

– Kyllähän siellä liikettä näkyy, mutta en kommentoi asiaa sen enempää.

Teon kellonaikaa Jalonen ei torstaina puhelimessa muistanut. Tulen sytyttäjät ovat hänen mukaansa hieman vanhempia kuin Rasin koulun oppilaat.

– Rasilla käy vähän pienempää porukkaa, ja tässä on kysymys vähän varttuneemmasta väestä.

”Sytyttimellä on vähän lämmitetty seinää”

Poliisille ei ole tehty ilkivallasta ilmoitusta, koska vs. kiinteistöpäällikkö Juha Jalosen mukaan vauriot ovat aika pieniä.

– Sytyttimellä on vähän lämmitetty seinää. Ehkä tuhopolttoajatus ei ole ollut päällimmäisenä. Pientä jekkua on tehty, Jalonen toteaa.

Papereita poltettiin Rasin koulun laajennusosan ulko-oven vieressä.

Papereita poltettiin Rasin koulun laajennusosan ulko-oven vieressä.

– Virkavaltaa lähestytään siinä vaiheessa, jos saamme tunnistettavaa kuvaa ja pystymme osoittamaan, mistä on ollut kysymys.

Siitäkään Jalonen ei halua vielä puhua, että sytyttimellä lämmittelyn sijaan paikalla oli silminnäkijöiden mukaan hiiltyneitä papereita. Hänen mielestään teko liittyy koulujen lukuvuoden päättymiseen.

– Koulun päättäjäiset menivät kohtuullisen vähin vaurioin. Luttunen oli suurin vahinko, ja Luttusissahan ei ollut kameravalvontaa, Jalonen viittaa muun muassa grillin rikkomiseen Luttusten uimarannalla Viialassa.

Akaan Seutu kertoi Luttusten ilkivallasta maanantaina 6. kesäkuuta.

Rasin koulun takapihalla on aiemminkin sotkettu paikkoja ja rikottu ikkunoita. Juha Jalosen mielestä lasten ja nuorten oleskelua koulun pihalla ilta-aikaan ei voi kieltää.

– Kyllähän meillä kaupungintalon edustallakin on nuorisoporukoita, jotka pientä ilkivaltaa tekevät kesän aikana. Ei niitä oikein yleisiltä paikoilta voi poiskaan ajaa.

 

Samaa seinää poltettiin myös viime vuonna

24rasipalo2

Kesäkuussa 2015 Rasin puukoulun seinää poltettiin samassa katoksessa kuin tällä viikolla. Tältä seinä näytti silloin. Kuva: Tiina Kauppinen.

Rasin puukoulun seinää poltettiin myös vuoden 2015 kesäkuun alussa. Silloin samassa paikassa, painisalin puoleisen uloskäynnin viereisellä seinällä, oli polttamalla tehty jälki.

Vuosi sitten Akaan kaupungin kiinteistötyönjohtaja Kari Kairenius totesi, että tulella leikkiminen olisi voinut päättyä erittäin huonosti.

– Rasin koulun puurakennus on hirsirakenteinen, joten kun palo saa alun, voi rakennus palaa maan tasalle, Kairenius sanoi Akaan Seudulle.

Vuosi sitten valvontakameroiden nauhoituksista kävi ilmi, että paikkoja on rikottu ja sotkettu tarkoituksella. Ketään ei kuitenkaan tunnistettu valvontakameran tallenteista.

Koulun alueella oli kevään 2015 aikana myös rikottu ikkunoita ja jätekatoksia sekä sotkettu spraymaalilla seiniä.

– Rasin koulun leikkikentällä kokoontuu paljon nuorisoa, ja olisikin suotavaa, että vanhemmat katsoisivat lastensa perään, ettei mitään vakavampaa pääsisi tapahtumaan, Kairenius muistutti.

Myöskään viime vuonna kaupunki ei tehnyt rikosilmoitusta Rasin koulun polttoilkivallasta, kun se huomattiin.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?