Akaan lukio valittiin lukioiden kehittämisverkostoon

Opetushallitus toteutti ajalla 17.3.–21.4.2016 lukiokoulutuksen järjestäjille tarkoitetun haun, jonka perusteella Opetushallitus valitsi lukiot valtakunnalliseen lukioiden kehittämisverkostoon. Opetushallitukseen saapui määräajassa yhteensä 165 lukiota koskevaa hakemusta, joista verkostoon valittiin 84 lukiota. Akaan lukio on yksi valituista lukioista. Kehittämisverkoston tavoitteena on erityisesti kehittää ja uudistaa lukioiden pedagogiikkaa, opiskeluympäristöjä ja toimintakulttuuria.

Hakemusten arvioinnissa on kiinnitetty huomiota hakijan aiempaan kehittämiskokemukseen, arvioon oman toimintansa nykytilasta, kehittämistavoitteisiin, toimintasuunnitelmaan ja tavoiteltuihin tuloksiin. Valintaan ovat vaikuttaneet myös hakijan suunnitelma yhteistyöverkostosta sekä tulosten vakiinnuttamisesta ja levittämisestä. Lisäksi arvioinnissa on otettu huomioon erilaisten koulutuksen järjestäjien ja oppilaitosten kattavuus, opetuskieli ja alueellinen kattavuus.

Verkostoon valitut koulutuksen järjestäjät ja lukiot kehittävät toimintaansa opetussuunnitelman perusteiden mukaisesti paikallisista lähtökohdista ja tarpeista käsin. Työskentely käynnistyy syksyllä 2016 valtakunnallisella seminaarilla. Toimintaa ja verkoston jatkoa arvioidaan vuonna 2018. Verkosto, erilaiset tapahtumat ja sähköinen alusta tukevat osaamisen jakamista verkoston sisällä ja muille tahoille.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?