Akaan Seudun Osuuspankki lahjoitti 12 kesätyöntekijän palkat

Akaan Seudun Osuuspankki, kesätyöpaikat

Akaan Seudun OP kustansi kesätyöpaikat Johan Tuomiselle (takana vasemmalla), Sofie Leikkilälle, Minttu Vuorelle, Linda Hiukkamäelle, Juuso Aholalle, Santeri Vuoriselle, Laura Anttoselle (edessä vasemmalla), Viivi Aroselle ja Jesse Ojalalle.

Akaan Seudun Osuupankki lahjoitti 12 kesätyöntekijän palkat kahdeksalle paikalliselle yhdistykselle. Kesätyöpestit kestävät kaksi viikkoa, ja kukin nuori saa palkaksi 500 euroa. Nuoret ovat iältään 15-17 -vuotiaita. Lakisääteiset vakuutusmaksut ja muut työnantajamaksut jäävät yhdistysten maksettaviksi.

Kesätyöntekijöitä palkkaavat yhdistykset ovat ToVoLi, Kylmäkosken Aseman Kyläyhdistys, Päivölän opisto, Toijalan Vauhti, Toijalan Näyttämö, Kylmäkosken Veikot, Aide-yhdistys, MLL Kylmäkoski, Kinnarin kotimuseo ja MLL Toijala.

Akaan Seudun Osuuspankki lahjoitti kesätyöntekijöiden palkkoja nyt kolmatta kertaa. Viime viikon tiistaina Osuupankissa järjestettiin kesätöiden aloituspalaveri, jossa pankinjohtaja Jere Hakala ja toimitusjohtaja Tuomo Smått kertasivat kesätyöpestin käytännönasiat ja tutustuivat nuoriin.

Jere Hakalan mukaan Akaan Seudun Osuuspankki haluaa antaa nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään sekä mahdollistaa yhdistyksille työntekijän palkkaamisen.

– Yhdistysten rahavarat ovat usein tiukilla. Toivottavaa olisi, että useammat tahot olisivat asiassa aktiivisia, esimerkiksi vanhainkotiyhdistykset ja hieman erilaiset tahot. Urheiluseuroja tuetaan monin eri tavoin mutta muut toimivat yhdistykset  jäävät monesti ulkopuolelle, Hakala tuumi.

Töitä laidasta laitaan

Jesse Ojalan tuleva työnantaja on Toijalan Näyttämö, josta hänellä on kokemusta jo ennestään.

– Työnkuvaani kuuluu kaikenlaista auttamista, kuiskaamista ja lippujen repimistä, Jesse kertoi.

Jessen kesäpestiin kuuluu lisäksi tekniikkahommia ja mahdollisesti myös johtojen vetämistä lavan alle.

Sofie Leikkilä oli viime vuonnakin töissä Kylmäkosken aseman kioskilla, joten kioskin työt ovat hänelle tuttuja. Sofien työtehtäviin kioskilla kuuluvat muun muassa höyrymakkaroiden, paninien, vohvelien, kahvin ja muiden herkkujen myyntityöt.

– On tosi hienoa, että kioski on Kylmäkosken asemalla. Kylmäkoskella ei ole paljon toimintaa, joten on loistavaa, että nuorilla on ylipäänsä jotain mahdollisuuksia saada kesätöitä, Sofie kiitteli.

Muiden yhdistysten kesätyöntekijöiden tehtäviin kuuluu muun muassa lasten ja nuorten liikuntakerhon vetämistä, nurmikonleikkaamista, leikkikenttäohjaajana toimimista, siivousta, taideteoksen tekemistä sekä maalausta.

TSOP lahjoitti kahden palkat Viialaan

Tampereen Seudun Osuuspankki lahjoitti Viialan Peli-Veikoille ja Viialan Valtille kahden nuoren kesätyöpalkat.

Peli-Veikot työllistää kesätyöntekijän apuohjaajaksi pallokouluun ja junioreiden harjoituksiin. Hän toimii myös apuna kioskin pitäjälle ottelujen ja turnausten aikana.

Viialan Valtissa nuoren tehtäviin kuuluu yleisurheilukentän suorituspaikkojen kunnossapito, lajisuoritusten opastaminen kuntalaisille sekä yleisurheilukoulun apuohjaajan tehtävät.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?