Tapettimuseon katon korjaamiseen avustus

Pirkanmaan ely-keskus on jakanut tämän rakennusperinnön hoitoon osoitetut valtionavustukset. Avustuksia myönnettiin seitsemälle kulttuurihistoriallisesti arvokkaalle kohteelle yhteensä 30 000 euroa. Tämän vuoden suurimman avustuksen sai Pihlgren & Ritolan tapettimuseo, jonka katon kunnostamiseen myönnettiin 7000 euroa. Yksittäiselle kohteelle myönnetty avustussumma vaihteli 2000 eurosta 7000 euroon riippuen korjaustöiden kiireellisyydestä, laajuudesta sekä myös korjattavan kohteen kulttuurihistoriallisesta arvosta. Pirkanmaalla avustushakemuksia tuli yhteensä 28 kappaletta.

Rahoitettavien kohteiden valinnassa tärkeänä pidettiin kohteen kulttuurihistoriallisen arvon lisäksi kohteen sijaintia valtakunnallisesti arvokkaassa rakennetussa kulttuuriympäristössä tai arvokkaalla maisema-alueella. Kaavasuojellulla tai sopimuksin toteutettavalla suojelulla oli myös merkitystä avustuksista päätettäessä. Muut avustuksen saajat ovat Kolhon entinen asemarakennus, kolme perinteistä maatilojen pihapiiriä Kangasalla ja huvilarakennukset Lempäälässä ja Ruovedellä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?