Kuuma peli kääntyi lopulta Topalle

Niko Sulin ja Maarit Uusitalo kukittivat Topan pelissä uudet ylioppilaat Emmi Ritarin ja Essi Jokisen.

Niko Sulin ja Maarit Uusitalo kukittivat Topan pelissä uudet ylioppilaat Emmi Ritarin ja Essi Jokisen. Kuva: Marjo Ahlman.

Kotijoukkue Toijalan Pallo-49 ja Nekalan Pallo kävivät värikkään ja kuumaksikin käyneen nelosdivisioona-ottelun viime lauantaina Toijalan Keskusurheilukentällä.

Mainion startin peliin saanut NePa joutui lopulta taipumaan Topalle. Lukemat kotijoukkueelle 3-2 (2-2).

Ennen ottelun alkua hiljennyttiin kunnioittamaan hiljattain edesmenneen yrittäjä Jukka Leinivaaran muistoa.

NePa sai siis otteluun unelma-alun. Nuno Morgadinho pamautti pallon takanurkkaan jo kolmannella minuutilla. Ja seuraavasta hyökkäyksestä minuuttia myöhemmin helähti taas. Diego de Alonso puski keskityksen häkkiin.

Topan kavennus tuli 16. minuutilla. Jesse Järvi murtautui vetopaikkaan, vetoon pisti NePa-pakki jalkansa väliin. Pallo muutti suuntaa niin paljon, että maalivahti Jami Nissinen jäi vaille torjuntamahdollisuuksia. Ikävä tapahtuma sattui hiukan maalin jälkeen. Topan Tero Tromstedt ja NePa:n kapteeni Olli Karsio törmäsivät sillä seurauksella, että Karsio jäi makaamaan kentälle. Karsion peli päättyi siihen, ja Tromstedtille tuomari Petteri Pulkkinen vilautti varoituskorttia. Karsiolta todettiin menneen solisluu poikki.

Tasoitusmaali 31. minuutilla oli taas hieno. Jesse Järvi ajoi laidasta rankkarialueelle, antaen pallon Mikko Alahäivälälle varmaan maalipaikkaan takatolpalle.

Lämpö nousi selvästi toisella jaksolla. Pallontavoittelutilanteen jälkeen Jesse Järveä kävivät kovistelemassa Morgadinho ja Alonso. Näistä vain jälkimmäinen sai keltaisen kortin. Erilaisia kärhämiä riitti jatkossakin. Kiihkeyttä lisäsi Mikko Alahäivälän tuikkaama 3-2 johto-osuma 69 minuutilla. Mylläkkää Topan maalille vieraat saivat kyllä aikaan. Kahdesti pallo pelastettiin maaliviivan tuntumasta. Kova tilanne tuli vielä lisäajalla vieraiden maalilla. Joonas Saariniemi tavoitteli palloa maalivahti Nissisen kanssa. Tilanteen loppuun asti pelannut Saariniemi, joutui vielä maassa maaten maalivahdin murjomaksi. Eipä tullut tästäkään punaista korttia veskarille.

Työvoitto Topalle, joka seuraavaksi kohtaa vieraskentällä Lempäälän Kisa-futiksen. Peli pelataan Lempäälän Hakkarin urheilukentällä sunnuntaina 5 kesäkuuta kello 19.

TP-49 – NePa -ottelun varoitukset. T: T. Tromstedt, Jirka Järvi, J. Saariniemi. N: N. Morgadinho, Samuli Ahvenainen, Jussi Mäkitalo, J. Nissinen. Palkitut. T: T. Tromstedt. N: Farid Mehrabkhani. Raati: tuoreet ylioppilaat Essi Jokinen ja Emmi Ritari. He antoivat myös tähdet Topan parhaille. 3 T. Tromstedt. 2 Mikko Tromstedt. 1 M. Alahäivälä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?