Maailman mehiläispäivänä tarjoiltiin makeita maistiaisia

Maailman mehiläispäivä, Matti Hasia

Matti Hasia osallistui mehiläistietokilpailuun mehiläiskojulla

Perjantaina ympäri Suomen vietettiin Maailman mehiläispäivää. Päivän tarkoitus oli muistuttaa, että ilman mehiläisten pölytystyötä maailmasta katoaisivat monet elintarvikkeet. Päivän aikana Akaan ruokapalvelut tarjosi koulujen oppilaille hunajaista ruokaa ja kylmäkoskelainen mehiläistarhaaja Risto Niilimäki jakoi kiinnostuneille mehiläistietoutta ja hunajamaistiaisia Toijalan S-marketin edessä olleella mehiläiskojulla.

Risto Niilimäen kojulla sai maistella myös pergaa, joka on siitepölystä tehty uusi mehiläistuote. Kojulla oli mahdollista osallistua myös mehiläisaiheiseen tietokilpailuun, josta voitti hunajaisia tuotepalkintoja.

Perga on siitepölystä tehyjä rakeita.

Perga on siitepölystä tehyjä rakeita.

Paljon hunajaa leivonnassa ja ruoanvalmistuksessa käyttävä Eija Kärppä maisteli hunajaa ja osallistui tietokilpailuun mehiläiskojulla.

– Tiesin kyllä, että tänään on maailman mehiläispäivä. Käytän joissakin ruoissa hunajaa sokerin tilalla, koska se on terveellisempää kuin sokeri, Kärppä sanoi.

Myös Matti Hasia osallistui mehiläiskojulla tietokilpailuun. Mehiläiset ovat miehelle tuttuja hänen lapsuudestaan, sillä hänen sedällään oli mehiläispesiä.

– Luin lehdestä, että tänään on maailman mehiläispäivä. Olen jonkin verran seuraillut tätä Akaan mehiläistoimintaa. Tuossa kojulla tuli maistettuakin akaalaista hunajaa, en tosin yleensä juuri käytä hunajaa, Hasia tuumi.

Myös veturimuseolla tapahtui Maailman mehiläispäivänä. Museolla järjestettiin opastus teemalla matkaeväät, eli mielikuvituksellinen makumatka entisajan rautatie-eväisiin, asemakulttuuriin ja nykylasten junaruokiin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?