Akaan lukioon historian ensimmäinen kuuden laudaturin ylioppilas

Kuusi laudaturia kirjoittanut Kasperi Leponiemi on hakenut jatko-opintoihin Tampereen yliopiston lääketieteelliseen tiedekuntaan ja Sibelius-Akatemiaan.

Kuusi laudaturia kirjoittanut Kasperi Leponiemi on hakenut jatko-opintoihin Tampereen yliopiston lääketieteelliseen tiedekuntaan ja Sibelius-Akatemiaan.

Akaan lukion rehtori Tuovi Ronkainen on tyytyväinen kevään ylioppilaskirjoitusten tuloksiin. Akaan lukiosta valkolakin saa tänä keväänä painaa päähänsä 65 ylioppilasta ja Akaan lukion aikuislinjalta kolme.

– Ylioppilaita on enemmän kuin yleensä. Tämä ikäluokka on poikkeuksellisen suuri ja poikkeuksellisen lahjakas. Ensimmäistä kertaa Akaan lukion historiassa meillä on myös kuuden laudaturin ylioppilas, joka on Kasperi Leponiemi, Ronkainen iloitsee.

Ronkaisen mukaan tuloksissa ei ollut suuria yllätyksiä.

– Joukkoon mahtuu muutama odottamaton tapaus, jotka eivät menneet läpi, mutta hekin luultavasti selvittävät kirjoitukset syksyllä, Ronkainen toteaa.

Rehtori on tyytyväinen myös ensi syksynä lukiotiensä aloittavien määrään.

– Meillä on ensisijaisia hakijoita 54, mutta yhteisvalinnan tulosten selviämisen jälkeen luku noussee jonnekin 60:een.

Tänä keväänä Akaan lukiosta ylioppilaaksi valmistuvat Muhammed Adam, Laura Ahvenjärvi, Oskari Ahvenjärvi, Abdulla al-Barkat, Benjamin Blommendahl, Erno Eskeli, Oona Eskeli, Juuli Haapakoski, Ossi Haavisto, Satu Hakala, Aino Heiskanen, Venla Heiskanen, Ville Helin, Maria Hellström, Liinu Hokkanen, Essi Jokinen, Antti Jouppi, Mikko Jouppi, Manta Juomoja, Juuso Juuri, Aleksi Järventausta, Pietu Kanerva, Nelli Karisola, Nanna Kaskela, Elina Kauppinen, Erno Koipio, Karoliina Koivu, Hanna Koski, Jonne Kulmala, Annika Laitinen, Amanda Lapinleimu, Niklas Lehtonen, Teemu Lindgren , Maria Lunti, Jyry Lähetkangas, Elina Moilanen, Ida Mäkelä, Amanda Mäkinen, Lassi Mäkinen, Anette Nuora, Jenni Ojanen, Nea Ovaskainen, Juuso Pajasmaa, Elias Peltola, Hekma Peltonen, Henri Pusa, Lasse Rajala, Elias Rantanen, Ville Rantanen, Emmi Ritari, Aleksi Roos, Casimir Ruohomaa, Teresa Salo, Veera Salo, Mikaela Sarkola, Iina Seppälä, Emilia Sillanpää, Jesse Sonninen, Jade Teppo, Benjamin Turpeinen, Vesa Vankka, Paula Vesa, Venla Vikman, Iina Virtanen ja Katri Yrjölä

Akaan lukion aikuislinjalta saavat valkolakin painaa päähänsä Maria Härö, Kasperi Leponiemi ja Minja Valkama.

Valkeakosken Tietotien lukiosta valmistuvat akaalaiset ylioppilaat ovat Eero Häihälä, Kami Koskinen, Veikka Kulmala, Laura Linnalampi, Thien Mai ja Jenni Parikka.

 

Hurja laudatur-saalis yllätti Kasperin

Kuusi laudaturia Akaan lukion aikuislinjalta kirjoittanut 18-vuotias Kasperi Leponiemi kirjoitti englannin jo toisen lukiovuotensa keväällä. Viime syksynä hän kirjoitti kemian ja biologian, Tälle keväälle jäivät loput aineet, eli fysiikka, pitkä matematiikka ja äidinkieli.

– Kovaa työtä se vaatii, kirjoja tuli luettua lävitse sen minkä kerkesi. Syksyn kirjoitusten jälkeen pidin kuukauden tauon ja aloitin sen jälkeen lukemaan kevään aineita, Kasperi kertoo.

Kasperi kertoo olevansa ehdottoman tyytyväinen tulokseensa, joka hiukan jopa yllätti hänet.

– Kyllähän alustavista pisteistä osasi jotakin päätellä, mutta en olisi uskonut, että kaikista tulisi laudatur, Kasper toteaa.

Kasperin tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu opiskelu. Hän kertoo hakeneensa Tampereen yliopiston lääketieteelliseen tiedekuntaan sekä Sibelius-Akatemiaan opiskelemaan kitaransoittoa, jota hän on opiskellut Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa viimeiset neljä vuotta.

– Lääkiksen pääsykokeista on hirveän vaikea sanoa miten ne menivät, pisterajoista ei tiedä ja kokeen rakenne vaihtelee vuosittain. Tuloksia molemmista pääsykokeista voi odotella heinäkuun alkuun mennessä, Kasperi sanoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?