Musiikkivideon pääosissa ovat akaalaiset Tiivi Kari ja Mari Ojala

Choralen Anna tulla vaan soi MS-päivän tunnuslauluna

Tiivi Karin mukaan Anna tulla vaan -kappale kuvaa hyvin niitä ajatuksia, joita hän on läpikäynyt MS-taudin aikana. Tiivi sai MS-diagnoosin vuonna 2009.

Tiivi Karin mukaan Anna tulla vaan -kappale kuvaa hyvin niitä ajatuksia, joita hän on läpikäynyt MS-taudin aikana. Tiivi sai MS-diagnoosin vuonna 2009.

Keskiviikkona 25.5. vietettävän maailman MS-päivän viettoon liittyy tänä vuonna vahvasti akaalaisia vivahteita. Päivän tunnuskappaleen Anna tulla vaan esittää toijalalaistaustainen Chorale, ja kappaleen musiikkivideolla esiintyvät MS-tautia sairastavat Tiivi Kari Toijalasta ja Mari Ojala Viialasta sekä Akaan Iskun nyrkkeilijöitä.

Tiivi Kari toimii tänä vuonna myös Neuroliiton MS ei pysäytä! -kampanjan yhtenä kasvona. Tiivin on kampanjajulisteeseen valokuvannut Jarkko Patana Viialasta.

Tunteikas laulu pysäyttää

Anna tulla vaan -kappaleen on säveltänyt Choralen Maka eli toijalalaissyntyinen Markus Ahola ystävänsä Tiivi Karin ehdotuksesta. Kari halusi, että musiikki kolahtaisi erityisesti nuoriin aikuisiin, koska tauti todetaan yleisimmin 20–40-vuotiailla.

Liikunnanohjaajana työskentelevä Markus Ahola tiesi työnsä kautta jonkin verran MS-taudista, mutta muuten sairaus oli Aholalle vieras. Apua sanoitukseen hän sai ystävältään.

– Tiivi kertoi asioista ja lähetti linkkejä, joista saatoin ammentaa lisää tietoa. Halusin tehdään biisin, josta kuulijalle tulee tunteikas olo. Kun ihminen saadaan tunteiden valtaan, hän jaksaa kuunnella ja keskittyä asiaan, lauluntekijä perustelee.

Alun perin tunnuslaulun piti valmistua jo vuosi sitten, mutta Chorale-pariskunnalle, Markus Aholalle ja Susanna Suutariselle, syntynyt Niko-poika ja yhtyeen albumijulkaisu siirsivät projektia eteenpäin.

Tiivi Karin mukaan Ahola on onnistunut hyvin kiteyttämään lauluun asioita, joita hän on käynyt läpi sairauden aikana.

– Puhuin Makalle siitä, kuinka minua ärsyttää, kun jalka ei  tottele ja kroppa ei tule mukana. Toisaalta biisi sopii mihin vaan ja sen voi ymmärtää myös vertauskuvallisesti. Myös Neuroliitto on ottanut kappaleen tosi hyvin vastaan.

Musiikkivideo kuvattiin Akaassa

Myös Anna tulla vaan -kappaleen musiikkivideo on Markus Aholan ja Tiivi Karin ideoima ja Aholan toteuttama. Video on kuvattu siinä esiintyvien Mari Ojalan ja Tiivi Karin kodeissa sekä Kuntoaskeleen tiloissa Viialassa ja  Akaan Iskun harjoitustilassa Toijalan monitoimihallilla.

– Minulla ja Makalla oli aika vahvat visiot siitä, että video liittyisi liikuntaan. Halusin ehdottomasti saada mukaan kohdan, jossa minä istun lattialla ja katson, kun muut liikkuvat. Niin on käynyt ihan oikeassa elämässä. Se oli ihan hirveää, kuntonyrkkeilyä harrastava Tiivi Kari kertoo.

Markus Ahola on tyytyväinen musiikkivideon aitouteen.

– Videolla ei ole tehtyä maailmaa, vaan oikeasti MS-tautia sairastavat tekevät asioita, joita he oikeastikin tekevät. Terveen ihmisen silmin helpoilta näyttävät asiat ovat heille aika kovia juttuja, Ahola toteaa.

Tiivi Karin mukaan myös videolla nähtävät kyyneleet ovat aitoja.

Maailman MS-päivään liittyvä tv-kampanja pyörii maanantaista 16.5. lähtien Ylellä. Mainosfilmin taustalla soi Choralen Anna tulla vaan -kappale, ja mukana on klippejä musiikkivideosta. Tiivi Karin tarina on luettavissa Neuroliiton nettisivuilla.

 

20tiivikari3 20tiivikari2 20tiivikari1

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?