Akaan johtavalle ylilääkärille kävisi myös Hakalehdon purku

Juhani Grönlund hakee toistamiseen Jyväskylään

Hyvinvointikeskuksen hankesuunnitelmaa olivat tekemässä muun muassa Akaan johtava ylilääkäri Juhani Grönlund, ma. perusturvajohtaja Elina Anttila ja tekninen johtaja Antti Kemi.

Akaan johtava ylilääkäri Juhani Grönlund (vas.) hakee ylilääkäriksi Jyväskylään. Akaassa hän on valmistellut muun muassa uutta hyvinvointikeskusta yhdessä ma. perusturvajohtaja Elina Anttilan ja tekninen johtaja Antti Kemin kanssa.

Akaan johtava ylilääkäri, lastentautien ja lasten gastroenterologian erikoislääkäri Juhani Grönlund hakee Jyväskylän perusturvan ylilääkäriksi. Grönlundin mukaan Jyväskylässä veti puoleensa se, että sieltä otettiin häneen yhteyttä ja pyydettiin hakemaan virkaa.

– Onhan kyseessä myös uuden sote-alueen keskuskaupunki, Grönlund sanoo.

Jyväskylän yhteistoiminta-alueen muodostavat Jyväskylä, Muurame, Hankasalmi ja Uurainen. Asukkaita alueella on noin 150 000. Sanomalehti Keskisuomalaisen mukaan ylilääkärin virkaa haki Tampereella asuvan Grönlundin lisäksi kolme muuta henkilöä.

Tammikuussa 2014 Juhani Grönlund haki Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäriksi. Lokakuusta 2014 alkaen Grönlund työskenteli puolen vuoden ajan puolet työajasta Akaassa ja puolet sosiaali- ja terveysministeriön erityisasiantuntijana valmistelemassa sote-lakia.

”Korjaustoimenpiteitä on tehty runsaasti”

Akaassa Juhani Grönlund on kuulunut virkamiestyöryhmään, joka on valmistellut uuden hyvinvointikeskuksen perustamista. Toisin kuin työryhmä ja kaupunginjohtaja Aki Viitasaari, Akaan perusturvalautakunta ei remontoisi entistä Hakalehdon vanhainkotia osaksi hyvinvointikeskusta. Grönlundille käy myös lautakunnan esitys kosteus- ja homevaurioituneen Hakalehdon korvaamisesta uudisrakennuksella.

– Minusta sekin on ihan kelpo vaihtoehto. On hyvä, että hanke etenee ja virkamiesvalmistelu on siirtymässä poliittiseen päätöksentekoprosessiin,  johtava ylilääkäri toteaa.

Edelleen Grönlund kuitenkin uskoo myös siihen Akaan teknisen johtajan Antti Kemin näkemykseen, että entinen Hakalehto voidaan peruskorjata käyttökuntoon. Grönlundia ei haittaa, että rakennuksen kohtalo ja kuntotutkimuksien tulkinta vaihtelee sen mukaan, kuka Akaan teknisessä toimessa kulloinkin asioista vastaa.

– Sanotaan, että se vaihtelee sen mukaan, milloin tutkimukset on tehty. Olen antanut itselleni kertoa, että korjaustoimenpiteitä on tehty runsaasti. Minulla ei ole mitään syytä epäillä rakennusalan ammattilaisten käsitystä, että siitä saadaan kunnollinen rakennus, Grönlund sanoo.

Sitä hän ei osaa ulkomuistista kertoa, mitä korjaustoimenpiteitä Hakalehdossa on kerrottu tehdyn. Myös perusturvalautakunnan puheenjohtaja Harri Rantala (sd) on kertonut kuulleensa Antti Kemiltä, että 80 prosenttia rakennuksen virheistä on korjattu.

Korjaussuunnitelmien mukaan muun muassa talon ulkovuori pitäisi purkaa ja vaihtaa, ulkoseinien eristeet uusia, perustukset eristää ja tehdä salaojat, joita talon ympärillä ei tällä hetkellä ole. Ainakaan näistä töistä mitään ei ole tehty.

Valtuuston päätöksen mukaisesti hyvinvointikeskuksen investointeihin on saatava erikseen valtuuston lupa, jota ei vielä ole.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?