Toijala Hölkkä juostaan lauantaina 7.5.

Jo reippaasti yli kolmenkymmenen vuoden ajan järjestetty Toijala Hölkkä juostaan jälleen puolentoista viikon päästä lauantaina 7.5. Kisakeskuksena toimii tuttuun tapaan Nahkialan koulu. Kaikkien sarjojen juoksijat lähetetään matkaan yhteislaukauksella kello 12.

Tällä kertaa kisaohjelmassa on kilpasarjojen lisäksi yhteinen kuntosarja miehille ja naisille kympillä ja viidellä kilometrillä. Mukaan kannattaa lähteä siis niidenkin, jotka eivät halua juosta tosissaan kilpaa toisia juoksijoita tai kelloa vastaan. Jos ei halua aikaansa näkyviin tuloslistoille, sekin onnistuu ilmoittamalla asiasta ilmoittautumisen yhteydessä.

Sarjat ja matkat ovat: Kilpasarjat M/N 10 ja 5 km, M/N 40 10 km, T/P 10, 12 ja 14 vuotta 3 km ja kuntosarja 10 ja 5 km.

Kympin reitti kiertää perinteisen Ketunpesien lenkin. Juoksijat lähtevät koululta Rapusaarentielle jatkaen Hämeentietä ja Hämeenlinnantietä Tyriseväntielle. Matka jatkuu Teristen- ja Terissaarentielle palaten Ketunpesäntietä takaisin koululle. Reitti on virallisesti mitattu.

Viiden kilometrin lenkki kiertää Nahkialanjärven ympäri sekä koulun ja Satamatien välisellä alueella. Kolmen kilometrin reitti kulkee Nahkialanjärven ja Rapusaarentien välimaastossa. Reittikartat ovat nähtävillä Toijalan Vauhdin kotisivuilla ja paikan päällä kisakeskuksessa.

Hölkkätapahtuma on kerännyt vuodesta toiseen osallistujia pitkienkin matkojen takaa, mutta järjestäjä eli Toijalan Vauhti toivoo erityisesti akaalaisten juoksun ystävien osallistuvan aiempaa aktiivisemmin oman paikkakunnan tapahtumaan.

Osallistumismitalit kympin ja vitosen kiertäjille

Kaikissa kilpasarjoissa palkitaan kolme parasta, ja kaikki kympin ja vitosen kiertäjät mukaan lukien kuntosarjalaiset saavat muistoksi Toijala Hölkkä -osallistumismitalin. Niinpä seuraavana päivänä kaikilla äideillä onkin mahdollisuus nauttia kotona äitienpäiväkahvien lisäksi myös mitalikahvit.

Kympillä on huoltopiste reitin puolivälissä. Maalissa kaikkien sarjojen juoksijoille on tarjolla vettä, mehua ja hunajaista urheilujuomaa sekä hedelmiä, jotka sisältyvät osallistumismaksuun. Hunajajuoma antaa esimakua syksyllä neljännen kerran järjestettävästä Akaan Mesihölkästä, joka juostaan sunnuntaina 18.9. Matkoina ovat silloin kymppi ja puolimaraton, ja kisakeskuksena toimii viime vuonna uusittu Akaan keskusurheilukenttä.

Toijala Hölkkään voi ilmoittautua ennakkoon kotisivuilla olevalla sähköisellä lomakkeella. Lisätietoja osoitteessa http://toijalanvauhti.yhdistysavain.fi/.

Tuulikki Moisio

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?