Niko Majalahti odottaa vinkkejä Jarkko Niemiseltä

19-vuotias Niko Majalahti on pelannut salibandya 15-vuotiaasta. SM-pronssia hän saavutti Classicin A-pojissa. Vapaa-ajalla Niko soittelee kitaraa omaksi ilokseen.

19-vuotias Niko Majalahti on pelannut salibandya 15-vuotiaasta. SM-pronssia hän saavutti Classicin A-pojissa. Vapaa-ajalla Niko soittelee kitaraa omaksi ilokseen.

Uutinen tennistähti Jarkko Niemisen siirtymisestä salibandyseura Tampereen Classiciin oli yllätys seuran A-junioreissa pelaavalle Niko Majalahdelle yhtä lailla kuin kaikille muillekin.

– Heitin läpällä, että opettaisiko se minulle rystylyönnin, jos sattuisimme näkemään jossain, Niko tuumaa.

Niko Majalahden mukaan Nieminen tuo salibandylle ja seuralle uutta näkyvyyttä.

– En tiedä, onko Niemisellä pelillisesti annettavaa, mutta fysiikkapuolella aika paljonkin. Salibandylla ja tenniksellä on kuitenkin samoja lainalaisuuksia. Muutenkin on hienoa saada maailmanluokan tennistähti mukaan.

Toijalassa asuva, 19-vuotias Niko Majalahti kuuluu SM-pronssia 6.4. voittaneeseen Classicin A-poikien joukkueeseen.  Pronssipeli Kooveeta vastaan päättyi 5–2. Puolustajana pelaavan Nikon mukaan mitali oli hieno päätös raskaalle kaudelle.

– Tammi-, helmikuussa tuli musta vaihe ja olimme vaarassa joutua karsimaan SM-sarjapaikasta, mutta nousimme sieltä ja ylitimme varmaan kaikkien odotukset, Niko kertoo.

Mitalipelin jälkeen akaalaista odotti aamuvuoro Postin logistiikkakeskuksessa Satamatiellä. Postilla Niko aloitti kevään ylioppilaskirjoitusten jälkeen.

– Kuuteen olisi pitänyt mennä, mutta seitsemään taisin mennä. Pomo oli hyvin ymmärtäväinen, kun kuuli, että voitimme pronssia.

Niko Majalahti aloitti Tampereen Classicissa viime kesänä.

Niko Majalahti aloitti Tampereen Classicissa viime kesänä. Kuva: Classic. 

Toijalan Pallon ja TFT:n kasvatti

Niko aloitti salibandyn Toijalassa 15-16-vuotiaana pelattuaan sitä ennen jalkapalloa Toijalan Pallossa.

Hakalan Mika veti höntsyporukkaa, jossa kävin futiksen ohella. Kun nippu pelaajia alkoi olla koossa, sanoimme Mikalle, että lähdetkö vetämään sarjaa, ja siitä se lähti.

Niko on pelannut Classicissa viime kesästä. Kasvattajaseura TFT:ssä Niko jatkaa nelosdivisioonassa pelaavan naisten joukkueen valmentajana.

– Olihan se iso askel hypätä Tampereelle isompiin ympyröihin. Vapaa-aika meni aika lailla nollille, kun koulusta piti lähteä treeneihin ja treeneistä illalla kotiin ja nukkumaan ja seuraavana aamuna taas kouluun. Pelejä alkoi olla myös viikolla ja koulusta piti pyytää sitä varten vapaata, Niko vertaa.

Siirtyminen Tampereelle tarkoitti myös kausimaksun kymmenkertaistumista sekä matkakuluja. Niko on käynyt harjoituksissa Tampereella junalla, ajokortti on tarkoitus saada kesän aikana. Pelireissujen takia myös yhteinen aika tyttöystävän kanssa on ollut viikonloppuisin vähissä. Niko kiittelee tyttöystävän suhtautuneen tilanteeseen ymmärtäväisesti.

Jalkapallomaalivahdin pelisilmä

Nikon mukaan urheilun vaatimat panostukset ovat olleet vaivan arvoisia.

– Se johtuu rakkaudesta lajiin. En muuten kävisi viittä kertaa viikossa Tampereella. Muussa tapauksessa voisin yhtä hyvin pelata Toijalassa. Lisäksi seurana Classic on sloganinsa mukaisesti perhe, jossa pidetään huolta, Niko huomauttaa.

Nikon tavoitteena on kehittyä salibandyssa mahdollisimman hyväksi ja edetä vuosi kerrallaan. A-ikäisissä hän pelaa vielä kaksi kautta. Puolustaja pitää parhaina peliominaisuuksinaan kovaa laukausta, nopeutta ja pelisilmää.

– Näen kentän eri tavalla, kun pelasin futista maalissa. Pelisilmä tulee sieltä, Niko sanoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?