Kaikki saavat fanittaa ketä haluavat

Liian monia tuomitaan sen perusteella, minkä tyylistä musiikkia kuuntelee tai kuka näyttelijä on omasta mielestä hyvä.

Se ei ole väärin, jos joku poika kuuntelee vaikka Justin Bieberiä, tai että joku tyttö kuuntelee rockia. Jos joku poika kuuntelee jotain miesartistia, se ei tarkoita että hän olisi homo. Eikä se, että tyttö kuuntelee rockia että hän olisi jotenkin syvästi masentunut vaikka kuuntelee niin ”vahvaa” musiikkia.

Musiikkia löytyy kaikista eri genreistä, ja kaikki varmasti löytävät jonkun tietyn genren mikä kuulostaa omaan korvaan hyvältä. Kenenkään ei pitäisi hävetä sitä musiikkia mitä kuuntelee. Kukaan ei oikeastaan voi valita sitä että minkälainen musiikki miellyttää kutakin.

Monia nuoria on haukuttu tai syrjitty oman musiikkimieltymyksensä takia, mikä ei tosiaan ole reilua tai oikein. Kukaan ei voi sanoa kenellekään että ”minun idolini on parempi kuin sinun.” Kaikki näkevät ihmiset erilailla, ja kaikki eivät voi pitää samanlaisista ihmisistä tai artisteista kuin muut.

Muutenkaan idoleita ei voi verrata millään tapaa. Varsinkaan sillä, että kellä olisi se parhain ääni. Jos verrataan Robinia vaikka Lordiin, ei oikein voi sanoa kumpi on parempi. Molempien artistien musiikki on täysin eri genreistä, joten niitä ei voi verrata toisiinsa vaikka joku ei tykkäisikään Robinista tai Lordista.

 

Annika Rekola

8B

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?