Timo Rajala teki kuntalaisaloitteen Sataman kehittämisestä

Timo Rajala esittää kuntalaisaloitteessaan Toijalan Sataman alueen kehittämistä. Heinäkuussa 2013 taivaalta katsottuna Sataman uimaranta-alue näytti tältä.

Timo Rajala esittää kuntalaisaloitteessaan Toijalan Sataman alueen kehittämistä. Heinäkuussa 2013 Sataman uimaranta-alue näytti taivaalta katsottuna tältä. Kuva: Mikko Peltoniemi.

Muun muassa Akaan valtuuston puheenjohtajana toiminut akaalainen varatuomari Timo Rajala on jättänyt Akaan kaupunginhallitukselle kuntalaisaloitteen. Rajala esittää liikennettä ohjaavien opasteiden uudistamista sekä erityisesti Sataman alueen parempaa ilmaisemista valtatie 3:lla. Lisäksi Rajala esittää Sataman alueen kokonaisvaltaista kehittämistä.

Timo Rajala toteaa aloitteessaan, että Akaan kaupunki täyttää 31.12.2016 kymmenen vuotta. Hänen mukaansa jatkuvasti eri yhteyksissä kuitenkin havaitsee, että Akaata ei vieläkään tunneta eikä paikkaa osata sijoittaa kartalle – ei, vaikka puberteetti lähestyy.

– Yhtenä syynä on, että Akaa ei ole riittävällä tavalla huolehtinut siitä, että liikenneopasteet olisivat ajantasaiset. Kuntarajoilla olevat opasteet ovat pieni, mutta riittämätön ohjaus, Rajala toteaa.

Hänen mukaansa on esitetty odotuksia siitä, että paikkakunnalla toimivat yritykset ja yhteisöt voimakkaammin profiloisivat Akaata omissa ulostuloissaan.

– Päävastuu markkinoinnista ja julkisuuskuvan luomisesta on kaupungilla itsellään. Monet paikkakunnalla toimivat yritykset osallistuisivat omilla keinoillaan, kunhan kaupunki kaupunkina tekisi määrätietoisia linjapäätöksiä ja panisi tehdyt päätökset täytäntöön. Kysymys on yhteistyöstä, jossa kaupunki astukoon edellä, Rajala kirjoittaa.

Hän esittää, että Akaan kaupunki riittävällä tavalla ja varsin pian uusii sisääntuloväyliensä sekä kaupunkialueen opasteet kuvaamaan Akaata ja sen kyliä. Erityinen huomio tulee kiinnittää valtatie 3:n varteen ja nostaa Satama ohikulkevien tietoisuuteen.

Timo Rajala toivoo moottoritielle parempia opasteita ja Toijalan Sataman nostamista ohikulkevien tietoisuuteen.

Timo Rajala toivoo moottoritielle parempia opasteita ja Toijalan Sataman nostamista ohikulkevien tietoisuuteen. Kuvassa näkyvä Satamatie lähtee Toijalan keskustasta, ylittää moottoritien ja jatkuu kohti Vanajavettä ja Satamaa. Kuva: Mikko Peltoniemi.

Sataman alueen kehittämisestä on Timo Rajalan mukaan puhuttu vuosikymmenet.

– Varsin pienin panostuksin paikasta on luotavissa toimiva alue ohikulkijoiden ja paikallisten iloksi riittävine palveluineen. Tämä edellyttää Akaan kaupungilta ajattelun uudistamista, tomeraa koordinointia sekä avointa ja sallivaa kehittämisotetta. Esitän, että Sataman alueen kokonaiskehittäminen laitetaan ensi tilassa vireille niin, että viimeistään vuoden 2017 talousarvioon voidaan varata riittävät määrärahat, Rajala toteaa kuntalaisaloitteessaan.

Kommentit (2)

  1. Kaija sajakoski

    Kannatettava ajatus loistavaa jos saisi saunatkin toimintaa läpi vuoden .Sataman löytäminen on varsinainen ihme ,ei opasteita missään .Kuitenkin uimaranta on ihan kelvollinen ja onhan siellä kaupungin omistaman laivareitin laiturikin

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?