Carita Niva jatkaa lounaskahvilaa Kylmäkoskella

Kylmäkosken Jauhemaalauksen yrittäjä ja Kylmäkosken Yrittäjien varapuheenjohtaja Janne Kaukinen kävi avajaispäivänä tuomassa Carita Nivalle yrittäjäyhdistyksen terveiset.

Kylmäkosken Jauhemaalauksen yrittäjä ja Kylmäkosken Yrittäjien varapuheenjohtaja Janne Kaukinen kävi avajaispäivänä tuomassa Carita Nivalle yrittäjäyhdistyksen terveiset.

Tamperelainen Carita Niva on avannut lounaskahvilan Kylmäkosken Tokmannin viereen. Samoissa tiloissa on aiemmin pitänyt ravintolaa useampikin yrittäjä, ja Niva kuuli vapaasta ja valmiista paikasta puskaradion kautta. Viimeksi samassa paikassa toimi Varvi Cafe, joka muutti Varmiolan kahvilan entisiin tiloihin viereiseen Sipilän liikekeskukseen.

Carita Niva on tehnyt ruokaa yli 30 vuotta ja pitänyt monia lounasravintoloita Tampereella. Viimeksi hän teki ruokaa valtion tehtaan ja konepajan työntekijöille.

– Kun kuulin tästä paikasta, päätin kokeilla, mikä täällä on kotiruuan kysyntä. Ajattelin, että enpähän ole tuolla päin koskaan ollut. Akaa on minulle ihan outo paikka, ja siksi tämä onkin niin mielenkiintoista, Niva kertoo.

Ensimmäisen päivän perusteella asiakkaat ovat Nivan mukaan ihania ja keittiö taivaallinen.

– Kaikki koneet ovat viimeisen päälle. Kyllä täällä kelpaa tehdä.

Lounaalla on päivittäin tarjolla kotiruokaa laidasta laitaan, ja myös kasvisruokaa. Kahvilan puolen leivonnaiset tulevat enimmäkseen Tampereelta, mutta muun muassa kuivakakkuja Niva leipoo myös itse. Kahvilaravintolassa ei hänen lisäkseen ole toistaiseksi töissä muita.

– Päivä kerrallaan mennään, ja jos ei tätä saa menemään, nostetaan kädet pystyyn. Mutta parhaani teen ja hyvällä sydämellä ruokaa ihmisille.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?