Toijalan ja Ympäristön Sotaveteraanit ry juhlii 50-vuotista taivaltaan

50 vuotta täyttävä Toijalan ja Ympäristön Sotaveteraanit ry sekä 40-vuotias Naistoimikunta juhlistavat kansallista veteraanipäivää merkkipäiviensä yhteydessä 24.4.

Järjestäjät toivovat runsaslukuista vierasjoukkoa seuraamaan ohjelmaa alkaen kello 10 jumalanpalveluksesta Akaan kirkossa. Jumalanpalveluksessa kuullaan muun muassa kenttäpiispa Pekka Särkiön saarna. Jumalanpalveluksen jälkeen on tarjolla keittolounas seurakuntatalon yläsalissa ja kello 13–14 juhlakahvit pääjuhlapaikalla Arvo Ylpön koululla.

Varsinaisen kello 14 alkavan juhlan avaa Toijalan ja Ympäristön Sotaveteraanien puheenjohtaja Seppo Valkama.  Juhlapuheen pitää Suomen Sotaveteraaniliiton puheenjohtaja FinnGöran Wennström. Tilaisuudessa julkaistaan Markku Lapinleimun kirjoittama 50-vuotishistoriikki sekä luovutetaan muun muassa presidentin myöntämät SVR M1 -mitalit veteraaneille.

Musiikillisesta ohjelmasta vastaavat Puolustusvoimien varusmiessoittokunta johtajanaan musiikkimajuri Timo Kotilainen, Lempäälän Helkanuoret sekä baritoni Julius Martikainen säestäjänään Jutta Joelsson, piano. Päätössanat lausuu kunniapuheenjohtaja Kauko Alamäki.

Kansallista veteraanipäivää vietetään keskiviikkona 27.4. Vuoden 2016 teema on Vastavirtaan nousee lohen suku. Varsinaisena veteraanipäivänä 27.4. veteraanien ja reservijärjestöjen edustajat laskevat seppeleen sankarihaudoilla ja veteraanien muistomerkeillä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?