Lions Club Toijala täyttää 60 vuotta

Toijalan Markkinat haluaa vallata koko Valtatien

Pentti Kullan mukaan viime vuoden Toijalan Markkinat onnistuivat niin hyvin, että LC TOijala päätti järjestää tapahtuman myös tänä vuonna.

Pentti Kullan mukaan viime vuoden Toijalan Markkinat onnistuivat niin hyvin, että LC Toijala päätti järjestää tapahtuman myös tänä vuonna.

Lions Club Toijala järjestää tänäkin vuonna perinteiset Toijalan Markkinat 10.–11. kesäkuuta. Markkinoiden jatko kiikkui muutaman vuoden veitsen terällä, ja vetäjä vaihtui taajaan, mutta nyt meno on vakaampaa. Päätös tämänvuotisten markkinoiden järjestämisestä tehtiin heti viime vuoden tapahtuman jälkeen.

Tämä vuosi on Lions Club Toijalalle myös juhlavuosi, sillä yhdistys rekisteröitiin vuoden 1955 puolella ja Charter Nightia vietettiin 21.4.1956.

Tämän viikon lauantaina 9.4. LC Toijala viettää 60-vuotisjuhliaan Karllundin Kivinavetalla.

Viime vuosi meni mainiosti

Toijalan Markkinoista päävastuun kantavan Pentti Kullan mukaan leijonat olivat viime vuoden markkinoihin todella tyytyväisiä.

– Ilma oli hieno, ja myyjiä ja muita oli hyvin. Markkina-aikana tuli hyvää palautetta, ja noin puolet tämän vuoden markkinapaikoista varattiin jo viime vuonna, Kulla kertoo.

Viime kesän markkinoilla myyjiä ja muita markkinapaikan varanneita oli noin 120. Tänä vuonna pyritään vähintään samaan.

– Ykkösjuttu on, että saadaan tori täyteen, mutta tavoite on, että jonain vuonna myös koko Valtatie on täynnä, Kulla suunnittelee jo pidemmälle tulevaisuuteen.

Myös lasten pomppulinna siirtyy tänä vuonna ravintola Leskirouvan takaa ravintolan ja Villihinnan väliin, lähemmäs Valtatietä ja näkyvämmälle paikalle.

Kullan mukaan Toijalan Markkinat rakennetaan myyjien varaan, ja tarjonnasta halutaan mahdollisimman monipuolinen. Kulla toivoo markkinoille mukaan entistä enemmän akaalaisia sekä myyjiksi että esimerkiksi esiintymään. Lavan ohjelma-ajassa on vielä paljon tyhjiä slotteja halukkaille.

– Monet markkinat vetävät väkeä isoilla nimillä, mutta nämä kasataan pienemmällä budjetilla. Kauppiaathan sen rahan tuovat.

Lentis ja markkinat eri viikonlopuille?

Toijalan Markkinoiden oluttelttaa vanhan hautausmaan vieressä pyörittää tänäkin vuonna taajaman toinen leijonaklubi, LC Toijala Akaa. Juoma-alan kilpailu ja tarjonta lisääntyvät, kun Jari ja Tuija Lehtonen avaavat markkinoihin mennessä uuden ruokaravintolansa olutteltan viereen, puretun Pyörätuvan paikalle nousevaan uudisrakennukseen.

Eräänlaista kilpailua kansan huomiosta käy myös saman viikonlopun lauantaina ja sunnuntaina järjestettävä Toijala Lentis. Ulkolentopalloturnaus järjestetään Matinpuiston kentällä Hämeentien varrella, mutta pelaajia ja yleisöä valuu myös keskustaan.

LC Toijalan Pentti Kullan mielestä voisi olla hyvä, jos markkinoita ja Toijala Lentistä ei järjestettäisi samaan aikaan.

– Olisi varmaan parempi, jos ne olisivat kahtena viikonloppuna. Nyt Toijalan muissa palveluissa tulee ruuhkaa, ja rahaa valuu hukkaan.

Kullan mukaan markkinoiden ajankohtaa on hankala siirtää.

– Meillä tämä on naulittuna viikko koulun lopettamisen jälkeen. Tätä ei voi siirtää aiemmaksi, kun ihmisillä on koulunlopettamispuuhia ja juhlia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?