Kruunan & Klaavan valtaavat huhtikuussa Anna Abreu ja hyväntekeväisyysbändikisa

Ravintolapäällikkö Vesa Hovilainen on innoissaan Anna Abreun keikasta.

Ravintolapäällikkö Vesa Hovilainen on innoissaan Anna Abreun keikasta.

Ravintola Kruunassa & Klaavassa on kevään aikana tarjolla monenlaista ohjelmaa. Lauantaina 14. toukokuuta lavalle astuu Arttu Wiskari ja perjantaina 22. huhtikuuta Anna Abreu.

– Anna Abreun saaminen meille esiintymään on hieno juttu, sillä hän ei juuri tee ravintolakeikkoja, vaan esiintyy isommilla lavoilla. Keikka on siis aika ainutlaatuinen, Kruunan & Klaavan ravintolapäällikkö Vesa Hovilainen kertoo.

Ennen Anna Abreuta ja Arttu Wiskaria ravintolan lauteille kiipeää joukko bändejä hyväntekeväisyysbändikilpailun merkeissä. Kilpailu pidetään 16. huhtikuuta.

– Bändikisan voittaja ohjaa voittamansa summan haluamaansa akaalaiseen hyväntekeväisyyskohteeseen. Bändikisaillalle on myyty ravintolaan mainospaikkoja paikallisille yrityksille, ja voittopotti muodostuu mainostuotosta. Tällä hetkellä summa pyörii jossakin 1000 euron nurkilla, Hovilainen kertoo.

Vesa Hovilainen kertoo, että bändikisan voittaja ohjaa voittopottinsa haluamaansa hyväntekeväisyyskohteeseen.

Vesa Hovilainen kertoo, että bändikisan voittaja ohjaa voittopottinsa haluamaansa hyväntekeväisyyskohteeseen.

Hyväntekeväisyysbändikisan voittajan valitsee yleisö, mutta kilpailijoita arvioi myös tuomaristo, joka valitsee toisenkin voittajan. Tuomariston suosikkibändille on luvassa promokuvia ja studioaikaa. Hovilaisen mukaan tuomaristo voi tulla samaan tulokseen kuin yleisökin, jolloin sama bändi voittaa molemmat sarjat. Näillä näkymin kilpailuun osallistuu viisi bändiä, joilla on kaikilla vankat siteet Akaaseen.

– Kisa on herättänyt ihan hauskaa pöhinää, meille on tullut kisasta tiedusteluja bändeiltä Hyvinkäältä, Hämeenlinnasta ja Tampereelta asti. Mahdollisesti järjestämme syksyllä toisetkin bändikisat, jotka ovat avoimet kaikille, Hovilainen sanoo.

Toijalan Markkinoiden ja Toijala Lentiksen viikonloppu on perinteisesti ollut vilkas Kruunassa & Klaavassa, ja sitä se on myös tänä vuonna.

– Bändejä on markkinaviikonloppuna enemmän kuin koskaan. Varanumerot, Jake’s Blues Band, Auli & Acoustic Bastu, Johanna Debreczeni ja Jouni Keronen sekä Jimmy Cola soittavat perjantaina ja lauantaina pihalla esiintyy Bad Vintage, Hovilainen kertoo.

Vesa Hovilan mukaan Toijalan Markkinoiden ja Toijala Lentiksen aikana Kruunassa & Klaavassa nähdään enemmän bändejä kuin aikaisempina vuosina.

Vesa Hovilan mukaan Toijalan Markkinoiden ja Toijala Lentiksen aikana Kruunassa & Klaavassa nähdään enemmän bändejä kuin aikaisempina vuosina.

Kruunassa & Klaavassa järjestetään myös Hunajahulinoiden päätösbileet, joissa esiintyy Martti Servo & Napander. Hovilaisen mukaan myös syksylle on varastossa yllätyksiä.

Mika Piittisjärvi on Kruunan & Klaavan ainoa omistaja

Ravintola Kruunan & Klaavan omistaa nykyään kokonaisuudessaan Toijalan LVI-palveluakin pyörittävä Mika Piittisjärvi.

Toivosen Henri jäi syyskuussa toiminnasta pois ja aikaisemmin keittiöpuolta pyorittänyt Vesku otti hoitaakseen ravintolapäällikön hommat, Mika Piittisjärvi kertoo.

Myös lounas jäi viime syksynä Kruunan & Klaavan palveluvalikoimasta pois.

­­– Kulupuoli kävijämäärään nähden ei toiminut, lounaspuoli pyöri liikaa tappiolla, Piittisjärvi toteaa.

Vesa Hovilainen järjestää hyväntekeväisyysbändikisan Kruunaan & Klaavaan.

Vesa Hovilainen järjestää hyväntekeväisyysbändikisan Kruunaan & Klaavaan.

Hovilaisen mukaan Kruunan & Klaavan lounasasiakkaat olivat lähinnä rakennustyöläisiä, joiden oli helppo tulla paikalle ravintolan tilavan parkkipaikan takia.

­­– Kun rakentaminen tällä kylällä väheni, vähenivät myös lounastajat, Hovilainen kiteyttää.

Ravintola Kruuna & Klaava on nykyisin auki torstaista lauantaihin, ja tällä hetkellä se on ainoa Toijalan ravintoloista, joka on perjantaisin ja lauantaisin auki kello neljään asti aamulla. Hovilainen kertoo, että normaalina lauantaina ravintolan asiakasmäärät liikkuvat noin 200-250 kävijässä, mutta tapahtumalauantait vetävät paikalle runsaammin väkeä.

Ravintolapäällikön mukaan Toijalan yöravintoloiden välinen kilpailu vaikuttaa eniten viikonlopun alkuiltoihin.

­­– Meillä neljään asti auki oleminen on kilpailuetu siinä mielessä, että Kruunaan & Klaavaan kaikki liikkeellä olevat ihmiset lopulta päätyvät, meille alkaa tulla porukkaa puolenyön jälkeen. Täällä alkaa laulu ja soitto raikamaan jo kymmeneltä, joten aikaisemminkin tänne saisi tulla, Hovilainen sanoo.

Ravintolassa tehtiin laajamittainen remontti kaksi vuotta sitten, mutta pienimuotoisempaa muutostyötä on Mika Piittisjärven mukaan luvassa heti säiden salliessa.

­­

Vesa Hovilainen kertoo, että hyväntekeväisyysbändikisan voittajan valitsee yleisö, mutta bändejä arvioi myös tuomaristo.

Vesa Hovilainen kertoo, että hyväntekeväisyysbändikisan voittajan valitsee yleisö, mutta bändejä arvioi myös tuomaristo.

– Parkkipaikkaa on tarkoitus laajentaa ja myös toinen sisäänkäynti tehdään vähän isommaksi. Lisäksi laitamme nurmikkoa kuntoon. Kaikenlaista puuhaa on tiedossa ja homma jatkuu entistä ehompana, Piittisjärvi toteaa.

Vesa Hovilainen on Kruunan & Klaavan ravintolapäällikkö. Lähiaikoina ravintolan sisäänkäyntiä ja parkkipaikkaa laajennetaan.

Vesa Hovilainen on Kruunan & Klaavan ravintolapäällikkö. Lähiaikoina ravintolan sisäänkäyntiä ja parkkipaikkaa laajennetaan.

 

Vesa Hovilaisen mukaan rakentamisen väheneminen Toijalassa näkyi heti lounastajien määrässä.

Vesa Hovilaisen mukaan rakentamisen väheneminen Toijalassa näkyi heti lounastajien määrässä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?