Viialan Valtille viisi mitalia pm-huipentumasta

Tampereen Pyrinnön Venla Väliharju johtaa, Viialan Valtin Pinja Lehtinen ja Pyrinnön Hanna Peltola käyvät kamppailua hopeasta 60 metrin aidoissa. Kuva: Aija Mansikka.

Tampereen Pyrinnön Venla Väliharju johtaa, Viialan Valtin Pinja Lehtinen ja Pyrinnön Hanna Peltola käyvät kamppailua hopeasta 60 metrin aidoissa. Kuva: Aija Mansikka.

Yleisurheilun lisenssimäärät ovat kasvaneet jo usean vuoden ajan ja alkanut vuosi näyttää jatkuvan samaan suuntaan. Hämeen piirin hallikisoihin Tampereen Pirkkahallissa 28.3. osallistui 9–15-vuotiaita urheilijoita yli 400.

T15-sarjan SM-viestien loppukilpailupaikkaa tavoittelevat Viialan Valtin tytöt osoittivat monipuolisuutensa hallihuipentumassa: Valtin viidestä mitalista tytöt toivat neljä. Mitaleita toivat Pinja Lehtinen, Sara Niinimäki ja Kiira Vilenius. Valitettavasti Matilda Koponen joutui vielä parantelemaan nilkkavammaansa, eivätkä tytöt päässeet taistelemaan viestimitaleista.

Pinja Lehtinen sai pronssia 60 metrin aidoissa ja pituushypyssä. Pinja juoksi aidat aikaan 9,57 ja jäi vain sadasosan ennätyksestään ja hopeasta. Hopean vei Tampereen Pyrinnön Hanna Peltola (9,56). Pyrinnön Venla Väliharju oli nopein ajalla 9,38.

Pituushypyssä sama kolmikko seisoi palkintopallilla vain sillä erotuksella, että ykkösenä oli Peltola ja kakkosena Väliharju. Kaikki kolme mitalistia leiskauttivat ennätyksensä ja ylittivät viisi metriä. Peltola venytti 517, Väliharju 512 ja Lehtinen 500.

Valtin Sara Niinimäki kiihdytti hyvään vauhtiin 60 metrin sileällä. Alkuerässä tuli komea ennätys 8,43 ja finaalissakin kulki 8,47. Vain Pyrinnön Pinja Heinonen oli nopeampi (8,29).

Hopeaa sai myös Kiira Vilenius pukattuaan kolmen kilon kuulaa 10,19. Niin kuulantyönnössä kuin pituushypyssäkin näkyi tyttöjen vähäinen lajiharjoittelumahdollisuus talvella. Sekä Pinja että Kiira saivat suorituksensa loksahtamaan kohdalleen vasta viimeisillä yrityksillä.

11-vuotiaiden poikien tasaisessa ja jännittävässä korkeushypyssä Valtin Joona Lehtinen ylitti 129 ensimmäisellä yrityksellään, mikä ratkaisi hänelle pronssin. Lehtinen paransi kilpailussa ennätystään peräti yhdeksän senttiä. Voittaja Pyrinnön Juho Talvitie ylitti 135 ja hopeamitalisti Joona Hallivuori 132.

Valttilaisten osallistujamäärä hallihuipentumassa kasvoi viime kauden kahdeksasta urheilijasta 14:ään.

– Vanhempien urheilijoiden esimerkki näyttäisi innostavan nuorempia junioreita harjoittelemaan ja kilpailemaan. Tästä on todella mukava jatkaa kesäkauteen, sanoo Valtin puheenjohtaja Kari Lehtinen.

Aikuisurheilukoulu suunnitteilla

Viialan Valtin, Toijalan Vauhdin ja Valkeakosken Hakan yhteinen maastocup pyörähtää käyntiin tiistaina 5.4. Valkeakoskella. Ensi viikon tiistaina juostaan Toijalassa. Cupissa on kaikkiaan kuusi osakilpailua.

Valtin urheilukoulu pyörähtää käyntiin toukokuun puolivälissä. Tarkempia tietoja saa Valtin www-sivuilta lähempänä ajankohtaa.

– Suunnitelmissa on myös järjestää useasti toivottu aikuisurheilukoulu, mikä pitäisi sisällään viisi harjoituskertaa. Aikuisurheilukoulun päätteeksi olisi tavoitteena pitää leikkimielinen haaste 5-ottelu, jossa Valtin 15-vuotiaat tytöt haastavat aikuisurheilukoululaiset ja muut urheilulliset aikuiset testaamaan omaa ja tyttöjen tasoa, valottaa Kari Lehtinen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?