Leijona Futsalin kausi päättyi

Leijona Futsal laittoi Ilveksen tiukoille, mutta osumatarkkuudessa oli parantamisen varaa.

Leijona Futsal laittoi Ilveksen tiukoille, mutta osumatarkkuudessa oli parantamisen varaa.

Futsal-Liigan puolivälierät pelattiin viikonloppuna. Leijona Futsalin vastus oli Ilves FS Tampereelta. Kahden tasaisen väännön jälkeen akalaaiset joutuivat pettymään, kun Ilves oli parempi lauantaina maalein 8–6 (4–0) ja sunnuntaina lukemin 2–1 (1–1).

Lauantain ottelussa Tampereella joukkueiden välillä oli selkeä tasoero. Vaikka Leijona Futsal ei kenttäpelissä paljon jäänytkään jälkeen, niin ratkaisevalla osa-alueella oltiin altavastaajia. Maalinteko oli vaikeaa, ja Ilves puolestaan viimeisteli murhaavan tehokkaasti omista paikoistaan. Se näytti, ettei ole turhaan keikkunut Suomen futsalkartan kirkkaimpana tähtenä jo vuosia. Siinä missä Leijona-laukaukset suuntautuivat liian usein yli ja ohi maalin, oli kotijoukkueen viimeistelyssä sopivasti rentoutta ja terävyyttä. Avausjakso meni näissä merkeissä Ilvekselle peräti 4–0.

Toisella jaksolla Leijona Futsal sai juonesta kiinni ja onnistui kuromaan eroa umpeen neljä maalia ampuneen Jussi Nyströmin johdolla. Se ei kuitenkaan riittänyt kuin kunniakkaaseen tappioon, joten sunnuntaina oli edessä pakkovoitto kotihallissa.

Tappio kauden parhaalla pelillä

Leijona Futsalin taistelu ei aivan riittänyt. Jussi Nyström kurkottaa. Kuvat Joonas Helin.

Leijona Futsalin taistelu ei aivan riittänyt. Jussi Nyström kurkottaa. Kuvat Joonas Helin.

Kotipeliin Leijona Futsal olikin ladannut kaikkensa ja tuloksena oli kauden paras peli yhtä asiaa lukuun ottamatta. Valitettavasti tuo yksi asia oli lauantain tapaan maalinteon takkuaminen. Joukkue laittoi Ilveksen todella ahtaalle ja suorastaan vyörytti hyökkäyksiä kohti tamperelaismaalia, mutta ottelun sankariksi nousi viime kauden päätteeksi Leijonasta Ilvekseen siirtynyt Tuomas Kallioinen, joka venyi useaan huippupelastukseen.

Toki rakennetuista paikoista olisi pitänyt palloa saada häkkiin, oli maalivahti sitten kuka tahansa. Tolpatkin kolisivat useaan otteeseen. Onni täytyy toki ansaita omalla hyvällä pelillä ja viimeistelyssä oli parantamisen varaa, mutta nyt tuntui, että futsaljumalat olivat tehneet oman päätöksensä välieriin menijästä jo etukäteen.

Leijona Futsal käväisi avausjaksolla johdossa, kun upean kuvion päätteeksi Nenad Veljkovic laukoi 1–0-osuman. Tämän jälkeen kotijoukkue ei sitten maalia enää onnistunutkaan tekemään. Ilves puolestaan tasoitti avausjakson aikana ja teki voittomaalin vain muutama minuutti ennen päätösvihellystä. Ja kuten arvata saattaa, molemmat vierasjoukkueen maalit tulivat hiukan epäonnistenkin pomppujen jälkeen.

Kaikesta huolimatta Ilves näytti, että hyvä joukkue löytää erilaisia tapoja voittaa otteluja. Alakynnestäkin tamperelaiset pystyivät hakemaan voiton Akaasta, joten jatkoon meni ehdottomasti oikea joukkue. Ilves oli pelin ratkaisevilla osa-alueilla parempi ja ansaitsi paikkansa mitalipeleihin.

Leijona Futsalin osalta kausi päättyi siis puolivälieriin jo neljännen kerran peräkkäin. Hyvää asiassa on se, että joukkue on hienosti vakiinnuttanut paikkansa pudotuspelijoukkueena Suomen futsalhuipulla. Toisaalta, seuraava askel jäi vieläkin ottamatta. Mitalipelit ovat ehdottomasti seuran tavoite ja ensi kaudella sitä lähdetään jälleen jahtaamaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?