Satu Lehtoselle Pohjoismaiden mestaruus ilman ottelua

Akaan Iskun Satu Lehtonen, 29, palkittiin nyrkkeilyn Pohjoismaiden mestarina sarjassa 48 kiloa Göteborgissa viikonloppuna. PM-kullasta huolimatta kisamatka oli akaalaiselle pettymys, sillä mestaruus tuli ilman ottelua ruotsalaisvastustajan loukkaantumisen vuoksi. Lehtosen piti kohdata PM-kisoissa Ruotsin Lise  Sandebjer, jonka Lehtonen on voittanut kahdesti.

– Olin valmistautunut siihen, että hän hakee revanssia. Oli aika pettymys, kun Sandebjer ei kipeän kätensä takia voinutkaan otella. Nyt Pohjoismaiden mestaruus tuli ilman ainuttakaan hikipisaraa. Toki titteli on hieno, mutta urheilija, joka tekee kaikkensa, ei osaa antaa sille samalla tavalla arvoa, kuin jos olisi taistellut sen eteen oikein kunnolla, Satu Lehtonen sanoo.

Viime vuonna Lehtonen sijoittui PM-kisoissa pronssille sarjassa 51 kiloa.

Seuraavaksi Pyynikki-turnaus

45 ottelua iskenyt Lehtonen osallistuu seuraavaksi Pyynikki-turnaukseen, joka otellaan Hervannassa 9.–10.4. Lehtonen toivoo sarjastaan kansainvälistä. Pyynikki-turnauksen jälkeen Lehtonen aloittaa kesätreenit. Lehtosta valmentaa avopuoliso Jussi Mäkelä.

– Olen  menettänyt aika paljon voimaa, kun painoluokka on pudonnut. Kesätreeneistä haetaan peruskestävyyttä ja voimaa. Kesällä harjoittelemme paljon ulkona, kun koko pitkä syksy ja talvi ollaan sisällä.

Lehtonen aikoo mahdollisuuksien mukaan osallistua myös hölkkätapahtumiin.

– Toijala Hölkästä aloitetaan, jos se sopii työvuoroihin, ensiavussa Hämeenlinnassa työskentelevä Lehtonen kertoo.

Vahvana kehään vastustajasta riippumatta

Suomen Nyrkkeilyliitossa ajatukset ovat keskittyneet elokuussa järjestettäviin olympialaisiin. Lehtosen painoluokassa 48 kiloa ei kilpailla olympialaisissa, eikä Lehtonen haaveile pääsystä olympialaisiin.

– Minulla ei olisi mitään jakoa 51-kiloisissa, jossa nyrkkeilijät ovat fysiikaltaan minua isompia. Tunnen oloni kirpuksi siinä sarjassa. Mutta kun nousen 48 kilon sarjassa kehään, olo on itsevarma ja vahva riippumatta siitä, kuka on vastassa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?