Antti-Jussi Oksalle menestystä hiihtosuunnistuksessa

Rukajärventiellä rymisi jälleen

Antti-Jussi Oksa päätti hiihtosuunnistuskauden Kuusamossa. Arkistokuva: Jorma Karvonen.

Antti-Jussi Oksa päätti hiihtosuunnistuskauden Kuusamossa. Arkistokuva: Jorma Karvonen.

Kuusamon Erä-Veikot järjesti 18.–20.3.2016 hiihtosuunnistajille Lapin Lumirastit 2016 sekä keskimatkan ja erikoispitkän matkan SM-kisat kuuluisan Rukajärventien varrella. Pirkkalan Hiihtäjiä hiihtosuunnistuksessa edustava AnttiJussi Oksa sijoittui H16-sarjassa 9,5 kilometrin keskimatkalla 26 kilpailijan kisassa sijalle 10 ja 18,5 kilometrin erikoispitkällä matkalla 24 kilpailijan kisassa sijalle 12.

Keskimatkalla Antti-Jussi sortui rasteilla 2 ja 10 reitinvalintavirheisiin, jotka heikensivät sijoitusta. Sarjan vuonna 2001 syntyneistä kilpailijoista Antti-Jussi oli 4. sekä keskimatkalla että erikoispitkällä matkalla. Keskimatkan 10. sija palkittiin muistoplaketilla.

Erikoispitkällä matkalla kilpailu käynnistyi yhteislähdöllä, joten alussa riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita eikä yhteentörmäyksiltä ja kaatumisiltakaan vältytty. Sarjan kovaa tasoa osoittaa, että H18-sarjassa Antti-Jussi olisi ollut H16-sarjan tuloksellaan kuudes.

Jorma Karvonen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?