Klaara Leponiemi hiihti SM-neloseksi Valkeakoskella

Klaara Leponiemi kilpailee sekä hiihdossa että juoksussa. Arkistokuva: Jarkko Leponiemi.

Klaara Leponiemi kilpailee sekä hiihdossa että juoksussa. Arkistokuva: Jarkko Leponiemi.

Viialan Virin Klaara Leponiemi oli 18-vuotiaissa neljäs perinteisellä 15 kilometrillä nuorten SM-hiihdoissa Valkeakoskella sunnuntaina. Leponiemi hävisi pronssimitalistille vain 0,4 sekunnilla ollen kisan paras pirkanmaalainen. Viriläisen aika 15 kilometrillä oli 42.18,6.

– Miten voikin noin pitkällä matkalla hävitä pronssin neljällä kymmenyksellä, kun viidenteen ero oli puoli minuuttia. Mutta jonkun pitää olla neljäs, Klaara Leponiemi toteaa.

Lauantaina hiihdetyssä vapaan hiihtotavan viidellä kilometrillä Klaara oli kahdeksas ajalla 12.47,3.

– Kausi on sujunut nousujohteisesti, mutta se taitaa loppua vähän kesken. Olen päässyt hyvin harjoittelemaan, mutta syksyllä rasitusmurtuma haittaisi juoksua ja hiihtoa, 17-vuotias Klaara kertoo.

Myös 17-vuotiaissa kilpaileva Virin Josefiina Latvanen sijoittui hyvin SM-hiihdoissa. Vapaalla viidellä kilometrillä hän oli 12. ajalla 13.23,6 ja perinteisellä 15 kilometrillä yhdeksäs ajalla 45.30,8.

Virin tytöt nuorten SM-viesteissä

Viialan Virin hiihtäjät Josefiina Latvanen, Klaara Leponiemi ja Sarita Nieminen osallistuivat Rovaniemellä Ounasvaaran hiihtostadionilla järjestettyihin nuorten SM-viesteihin 12.–13.3. Virin joukkue sijoittui 18-vuotiaiden 3 x 3 kilometrin kisassa 16:nneksi häviten reilut kaksi minuuttia kultajoukkue Karihaaran Visalle. Viestiin osallistui 25 joukkuetta.

Josefiina Latvanen oli ensimmäisen osuuden 15., Klaara Leponiemi toisen osuuden toiseksi nopein ja Sarita Nieminen kolmannella osuudella 25.

Samana viikonloppuna Rovaniemellä hiihdettiin myös 13-20-vuotiaiden Koululiikuntaliiton mestaruuskilpailut. Klaara Leponiemi sijoittui 18-vuotiaiden yhteislähtökisassa 10 kilometrin vapaalla viidenneksi. Josefiina Latvanen oli 17-vuotiaissa kympillä 30.

Vöyrissä helmikuussa hiihdetyissä nuorten SM-kilpailuissa Klaara Leponiemi sijoittui 18-vuotiaissa perinteisen hiihtotavan kympillä kahdeksanneksi. Josefiina Latvanen oli 17-vuotiaiden perinteisellä kympillä 16.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?