Mimi ja Kuku ovat kiertäneet Suomea 13 vuotta

Majka Nurminen ja Anna Kulmala asuvat Viialassa kuin kesämökillä

Majka Nurminen ja Anna Kulmala haluavat olla juuri sellaisia kuin ovat. Naiset ovat valmiit heittäytymään muitta mutkitta pitkäkseen Viialan kirjaston lattialle kuvaamista varten.

Majka Nurminen ja Anna Kulmala haluavat olla juuri sellaisia kuin ovat. Naiset ovat valmiit heittäytymään muitta mutkitta pitkäkseen Viialan kirjaston lattialle kuvaamista varten.

Viialaan kolme vuotta sitten muuttaneet muusikko Majka Nurminen, 37, ja näyttelijä Anna Kulmala, 39, ovat kiertäneet esiintymässä Miminä ja Kukuna kohta 13 vuotta. Lastenmusiikkiteatteriduon ensimmäiset fanit ovat jo parikymppisiä.

– Vieläkin ihmettelemme, että tällä voi elää. Nytkin keikkoja on buukattuna jouluun asti, Majka Nurminen ja Anna Kulmala kertovat.

Kun taivas putoaa niskaan

Lapsille ja perheille suunnattujen Mimi ja Kuku -keikkojen lisäksi duo suunnittelee parhaillaan esiintymisiä myös aikuiselle yleisölle. Silloin keikoilla kuullaan Majka Nurmisen ensimmäisen aikuisille suunnatun soololevyn lauluja. Luvassa on sekä klassisia sovituksia että rokkia ja reggaeta. Pian julkaistava levy on saanut nimekseen Erilainen.

Majka on ammentanut laulunaiheet omasta elämästään. Kolmekymppisenä vaikean masennuksen läpikäynyt muusikko haluaa lauluillaan kertoa kuulijoilleen, miksi kannattaa jaksaa huomiseen, vaikka taivas tuntuu putoavan niskaan.

Majka Nurminen ja Anna Kulmala ovat olleet yhdessä 15 vuotta. Parisuhteensa he rekisteröivät kesällä 2014.

Majka Nurminen ja Anna Kulmala ovat olleet yhdessä 15 vuotta. Parisuhteensa he rekisteröivät kesällä 2014.

– Kun itse voin nyt hyvin, toivon voivani ottaa kädestä niitä, jotka eivät voi niin hyvin.

Elämä on kuin kukkamaljakko

Majka Nurmisella masennuksen taustalla oli riittämättömyyden tunne. Kun lauluopettajat kaavailivat Majkasta oopperalaulajaa, oli herkän taiteilijan päätettävä, toteuttaako hän muiden toiveita vai omiaan.

– Valitsin uran, jonka pystyn tekemään hyvin ja jossa en kuormitu liikaa. Lisäksi rakastan lapsia. Olen päätökseen tosi tyytyväinen.

Majkan mukaan toipumisen kannalta ratkaisevaa oli oivallus, että ihminen rakentaa onnensa itse.

– Elämä on kuin kukkamaljakko, johon itse valitset kukkaset etkä mitään kikkaroita. Kun täyttää elämän ihmisillä, jotka energisoivat, tuo se enemmän hyvää kuin pahaa. Myös huumori ja leikkimielisyys ovat kaiken a ja o. Se ei tuo onnea, jos miettii vain sitä, miten riitän ja miten uralla menee.

Mukana enkeli ja roudari

Myös Viiala on inspiroinut Majkaa musiikin tekemisessä.

– Olen tehnyt tosi paljon tekstejä Viialan luonnosta. On ihanaa, kun kodin ikkunasta näkyy kuohuva koski. Naapurin Pirkkokin pääsi levylle, kun iltaisin Pirkon kanssa grillataan ja chillataan.

Anna Kulmalalla on tulevilla keikoilla monta roolia.

Majka Nurminen sanoo olevansa hyvin herkkä ihminen. Keikoilla hän pakenee välillä autoon itkemään.

Majka Nurminen sanoo olevansa hyvin herkkä ihminen. Keikoilla hän pakenee välillä autoon itkemään.

–  Olen roudari, kahvinkeittäjä, lipunmyyjä, miksaaja ja taustalaulaja. Ehkä voin soittaa myös triangelia, Anna nauraa.

Majkalle Anna on myös henkinen tuki ja turva.

–  Anna on minulle kuin enkelin siivet.

Merirosvoprinsessa ja Napoleon

Majka Nurminen ja Anna Kulmala ovat olleet yhdessä 15 vuotta. Pari rekisteröi parisuhteensa heinäkuussa 2014. Tapahtumaa he juhlistivat läheisimpiensä kanssa Särkänniemessä naamiaisilla, jossa Majka oli merirosvoprinsessa ja Anna Napoleon.

– Se oli meille valtava askel. Siihen asti suhteen oli jotenkin yrittänyt pitää salassa tai jättää kertomatta. Kärsin siitä kauheasti. Parisuhteen rekisteröiminen oli kuin finnin puhkeaminen. Sen jälkeen saatoin ajatella, että nyt te sen tiedätte ja ajattelette siitä, mitä haluatte, Anna kertoo.

Vertaistukena ja esimerkkinä nuorille

Majka Nurminen ja Anna Kulmala huomauttavat, että heilläkin on ystäviä ja tuttavia, jotka eivät hyväksy homosuhteita, mutta silti nämä pitävät heistä ihmisinä. Parisuhteen julkistamisen jälkeen reaktiot ovat olleet pääasiassa positiivisia sosiaalisen median kautta tullutta törkypostia lukuun ottamatta. Pariskunta iloitsee erityisesti nuorilta saamistaan viesteistä.

– Moni homoseksuaalinen nuori ja nuori aikuinen on saanut elämänvoimaa ja vertaistukea siitä, että on meitä onnellisia aikuisia ihmisiä, jotka pystymme elämään ulkona kaapista, Majka ja Anna sanovat.

 Anna Kulmala suunnitteli opiskelevansa poliisiksi, kunnes näytteleminen vei mukanaan.


Anna Kulmala suunnitteli opiskelevansa poliisiksi, kunnes näytteleminen vei mukanaan.

Koti Lallinmäen parantolassa

Majka Nurminen ja Anna Kulmala ovat lähtöisin Turusta. Pirkanmaa tuli molemmille tutuksi jo opiskeluaikana, jolloin Majka opiskeli pianistin ja klassisen laulun konservatorio-opintojen  jälkeen Tampereen ammattikorkeakoulussa muusikoksi ja Anna Pirkossa Lempäälässä artesaaniksi. Anna on työskennellyt myös parturi-kampaajana ja vartijana. Hän ehti haaveilla myös poliisin ammatista ja käydä armeijan, ennen kuin näyttelijäntyö vei kokonaan mukanaan.

Majka ja Anna ovat löytäneet unelmiensa kodin Lallinmäestä, jossa toisella puolella avautuu Haihunkoski ja toisella Jumunen. Naisten mukaan Viiala tuntui heti kotoisalta.

– Ajattelin, että onko tämä joku parantola, kun ensi kertaa näin Lallinmäen valkoiset kivitalot. Nautin, kun voin melkein yöpaita päällä kävellä kissa kainalossa rantaan. Täällä on kuin mökillä asuisi, Anna sanoo.

Punatulkut kuin omppuja

Majkan ja Annan kanssa asustavat pyhä birma -kissat Timantti, Kreivi ja Pikkuprinssi sekä Nelson-pupu. Akvaariokaloja Anna hankki ensin kissoja varten, mutta hurahtikin niihin itse. Vapaa-ajalla Anna hoitaa kissoja ja kaloja, katselee maisemia ja käy lenkillä. Majka joogaa Viialassa, opiskelee venäjää Toijalassa ja tanssii balettia Pälkäneellä Valkeakoski-opiston kursseilla.

Majkan ja Annan ei tarvitse pitkään miettiä Viialan hyviä puolia. Keskeisen sijainnin lisäksi niitä ovat leppoisat ja avuliaat ihmiset, kesäisin keinulla kokoontuva pihaparlamentti, tähtitaivas ja Ripasaari.

– Ripasaari on soiva saari, jonne ensimmäisenä keväällä tulee satakieli. Punatulkutkin ovat niin valtavia, että ne näyttävät ihan ompuilta, Majka sanoo.

Majkan ja Annan mielestä kaikkien muidenkin kannattaisi muuttaa Viialaan.

– Me ei ainakaan lähdetä täältä yhtään mihinkään – ei ainakaan pystyasennossa, Majka vakuuttaa.

 

 

Loistavat silmät ja aidot tunteet palkitsevat

Majka Nurmisen ja Anna Kulmalan mukaan Miminä ja Kukuna esiintyminen on aina vaan hauskempaa.

– Parasta on lasten loistavat silmät ja tunteiden aitous. Lapsuus on niin lyhyt, että on hienoa, jos pystymme antamaan siihen edes vähän hyviä siemeniä ja itsetuntoa. Jokaiselle lapselle on tärkeää tulla nähdyksi ja kuulluksi.

Majka Nurminen ja Anna Kulmala ovat työssään huomanneet lasten muuttuneen levottomammiksi. Myös tarkkaavaisuushäiriöitä on paljon.

– Meidän työmme on positiivisessa mielessä haastavaa, koska se mitä lapset arvostavat, mikä on tärkeää ja mitä he tarvitsevat, muuttuu. Eikä kyse ole pelkästään lapsista, vaan meidän pitää olla tuntosarvet pystyssä pystyäksemme palvelemaan koko perhettä, Nurminen ja Kulmala sanovat.

11mimijakuku15 11mimijakuku8 11mimijakuku6 11mimijakuku4 11mimijakuku3 11mimijakuku2 11mimijakuku1
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.