Kunnostus jatkuu salin pintaremontilla

Kylmäkosken työväentalolle 5000 euron korjausavustus

Kylmäkosken työväentalon peltikatto uusittiin viime keväänä työväenyhdistyksen saaman 40 000 euron korjausavustuksen turvin. Talo avautuu talvikauden jälkeen jälleen huhtikuussa.

Kylmäkosken työväentalon peltikatto uusittiin viime keväänä työväenyhdistyksen saaman 40 000 euron korjausavustuksen turvin. Talo avautuu talvikauden jälkeen jälleen huhtikuussa.

Kylmäkosken Työväenyhdistys saa 5000 euroa seurantalojen korjausavustusta vuonna 1907 valmistuneen Kylmäkosken työväentalon kunnostamiseen. Viime vuonna Kylmäkosken Työväenyhdistys sai 40 000 euron korjausavustuksen peltikaton uusimiseen, joka toteutettiin viime keväänä.

Seurantalojen korjausavustus on valtionavustus, jonka jakamisen opetus- ja kulttuuriministeriö on antanut Suomen Kotiseutuliiton tehtäväksi.

Kylmäkosken Työväenyhdistyksen puheenjohtajan Matti Hautamäen näkemys on, että yhdistykselle nyt myönnetty 5000 euron avustus käytetään työväentalon salin lattiaan ja seiniin. Kulunut puulattia kaipaa hiomista ja lakkaamista, seinäpaneelit uutta maalia ja paneelien yläpuoliset pahvit oikomista ja tapetit uusimista. Hautamäki arvioi avustuksen uppoavan salin korjaustöihin.

– Kaikki raha menee tähän, eikä riitäkään. Pyrimme tekemään töitä myös talkoilla, Hautamäki kertoo.

Raha ei riitä kaikkeen

Työväenyhdistys haki työväentalon kunnostukseen noin 20 000 euroa, mutta neljäsosaan jäänyt avustus tarkoittaa remonttisuunnitelmien karsimista.

– Suunnitelmiin kuului myös uuden kaminan hankkiminen saliin, oviaukkojen suurentamista, kattojen maalausta sekä valaistuksen uusimista. Siinä mielessä avustus oli pettymys, että kaikkea sitä ei pystytä tekemään, mitä olimme ajatelleet, Matti Hautamäki sanoo.

Kylmäkosken työväentalo on rakennettu vuonna 1907. Talon kunnostus jatkuu salin pintaremontilla. Lahjoituksena saadut siniset tuolit ovat olleet aiemmin käytössä Tampereen työväentalolla.

Kylmäkosken työväentalo on rakennettu vuonna 1907. Talon kunnostus jatkuu salin pintaremontilla. Lahjoituksena saadut siniset tuolit ovat olleet aiemmin käytössä Tampereen työväentalolla.

Korjaukset on tarkoitus ajoittaa heinäkuulle, jolloin kalusteita voidaan tarvittaessa siirtää remontin tieltä pihalle. Hautamäki toivoo, että remontti olisi valmis kahdessa viikossa. Korjaustöiden aikana talo on pois vuokrauskäytöstä.

Seurantaloja omistaville yhdistyksille jaetaan korjausavustuksia tänä vuonna yhteensä 1,7 miljoonaa euroa. Pirkanmaalle avustusta myönnetään yhteensä 78 000 euroa. Pirkanmaalla suurimman avustuksen saa Sasin Seudun Maa- ja Kotitalousseura ry Hämeenkyröstä, jolle myönnetään 12 000 euroa wc-tilojen uusimiseen ja viemäröintiin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?