Satu Lehtoselle kolmas nyrkkeilyn SM-kulta

Satu Lehtonen voitti kolmannen peräkkäisen Suomen mestaruutensa sunnuntaina Kuortaneen urheiluopistolla järjestetyissä nyrkkeilyn SM-kilpailuissa.

Satu Lehtonen voitti kolmannen peräkkäisen Suomen mestaruutensa sunnuntaina Kuortaneen urheiluopistolla järjestetyissä nyrkkeilyn SM-kilpailuissa.

Akaan Iskun 29-vuotias Satu Lehtonen on kolminkertainen nyrkkeilyn Suomen mestari. Lehtonen voitti odotetusti kultaa sarjassa 48 kiloa Kuortaneella viikonloppuna järjestetyissä nyrkkeilyn SM-kilpailuissa. Kaksi edellistä mestaruutta ovat tulleet sarjassa 51 kiloa.

Vasenkätinen ja 160-senttinen Lehtonen aloitti SM-kisaurakkansa suoraan lauantain semifinaalista, jossa akaalainen voitti Viipurin Nyrkkeilijöiden Katja Saarikosken 3–0.

– Tiesin mitä oli tulossa, koska olemme sparranneet paljon mutta emme ole otelleet koskaan kilpailuottelua. Lauantaina ottelin aika varman päälle, iskin varmoja osumia ja säästelin paukkuja sunnuntaille. Moni sanoikin, ettei ole tottunut näkemään minulta niin rauhallista ottelua, Lehtonen kertoo.

Finaalissa Lehtonen sai vastaansa Helsingin Tarmon Noora Kososen, joka on siirtynyt Lehtosen lailla 51-kiloisista alempaan painoluokkaan. Neljäeräisen SM-finaalin tavoin myös aiemmat kohtaamiset Kososen kanssa ovat päättyneet Lehtosen voittoon.

– Sunnuntain ottelussa sain perille hyviä iskuja ja nyrkkeily oli helppoa. Matsi oli paljon sähäkämpi kuin semifinaali. Lähtökohtana oli heti ensimmäisestä erästä lähtien näyttää, kuka määrää tahdin, Lehtonen kuvailee.

Lehtosta kannustivat Kuortaneella valmentaja-avomiehen Jussi Mäkelän ja Amanda-tyttären lisäksi lähisuku, joka oli pukeutunut sinisiin Team Lehtonen -paitoihin. Yhdeksänvuotiaan Amandan äiti-kannustushuudot kuuluivat myös VeikkausTV:n suorassa finaalilähetyksessä.

Toijalassa asuva Lehtonen ei ole ehtinyt juhlia vielä kolmatta peräkkäistä SM-kultaansa.

– Naisten finaalien jälkeen lähdimme kotiin. Arkiset puuhat jatkuivat maanantaiaamulla pyykinpesulla ja uimahallireissulla, Lehtonen kertoo.

Lehtonen valmistautuu seuraavaksi Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin, jotka otellaan maaliskuun lopulla Göteborgissa Ruotsissa. Sitä ennen hän osallistuu maajoukkueleirille.

Lehtonen sijoittui viime vuoden PM-kisoissa 51 kilon sarjassa pronssille hävittyään ainoassa ottelussaan norjalaiselle Camilla Johansenille. Häviö oli Lehtoselle pettymys. Nyt 48-kiloisissa otteleva Lehtonen odottaa saavansa vastaansa tutun kilpakumppanin Ruotsin Lise Sandebjerin, jonka Lehtonen voitti Suomi-Ruotsi-nyrkkeilymaaottelussa Helsingissä joulukuussa.

Satu Lehtosta valmentaa avomies Jussi Mäkelä. Mäkelän  mukaan Satu on helppo valmennettava.

Satu Lehtosta valmentaa avomies Jussi Mäkelä. Mäkelän mukaan Satu on helppo valmennettava.

Satu Lehtonen voitti kolmannen peräkkäisen Suomen mestaruutensa sunnuntaina Kuortaneen urheiluopistolla järjestetyissä nyrkkeilyn SM-kilpailuissa.

Satu Lehtonen voitti sunnuntaina nyrkkeilyn Suomen mestaruuden sarjassa 48 kiloa. Kaksi edellistä mestaruutta ovat 51 kilon sarjasta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?