Joni Mikkonen keskeytti ottelun rytmihäiriön vuoksi

Akaa-Volley hävisi vaiherikkaan ottelun Joensuussa

Akaa-Volleyn punapaitainen libero Saku Sinkkonen joutui kantamaan normaalia suuremman vastuun syöttöjen vastaanotosta Joensuussa. Kokenut pelimies onnistui hyvin ja sai valmentaja Lauri Tihiseltä erityiskiitoksen. Arkistokuva: Harri Mattila

Akaa-Volleyn punapaitainen libero Saku Sinkkonen joutui kantamaan normaalia suuremman vastuun syöttöjen vastaanotosta Joensuussa. Kokenut pelimies onnistui hyvin ja sai valmentaja Lauri Tihiseltä erityiskiitoksen. Arkistokuva: Harri Mattila

Miesten lentopallon ykkösen runkosarja saatiin viikonvaihteessa päätökseen. Akaa-Volley kohtasi sunnuntaina Susiraja Volleyn Joensuussa. Ottelu eteni varsin poikkeuksellisesti.

– Ensimmäinen erä oli kyllä erikoisin, mitä olen pitkän lentopallourani aikana nähnyt, päivitteli Akaa-Volleyn valmentaja Lauri Tihinen.

– Teimme vastustajalle peräti 14 pistettä omilla virheillä. Näistä 12 oli syöttövirheitä. Ja siitä huolimatta voitimme erän 24–26. Aivan uskomatonta.

Toiseen erää saatiin melkoisesti dramatiikkaa, kun Akaa-Volleyn kokeneen kapteenin Joni Mikkosen sydän alkoi lyödä epätahtiin. Ensiapu saatiin nopeasti paikalle, ja sydänkäyrät todistivat onneksi kaiken olevan kunnossa.

– Jonin siirryttyä ensiavun kautta vaihtopenkille joutuivat ensin Sakari Liehu ja sitten Dmitri Borichev kumpikin vuorollaan ensimmäisen kerran tällä kaudella laitapelaajan rooliin. Etenkin Dima hoiti tonttinsa todella hienosti ja palkittiin vaativasta haasteesta huolimatta joukkueen parhaana, kiitteli Tihinen yhtä luottopelaajaansa.

Liehu on normaalisti nähty liberona ja Borichev hakkurina. Edelliseltä puuttuu siten hyökkäystuntumaa ja jälkimmäisen ei taas ole juurikaan pelitilanteissa tarvinnut huolehtia vastaanotosta. Asiantunteva Joensuulainen lentopalloyleisö sai mielenkiintoista seurattavaa lepopäivän ratoksi.

– Erityismaininnan syntyneessä poikkeustilanteessa ansaitsee ottelussa liberona pelannut Saku Sinkkonen. Mikkosen poistuttua kokoonpanosta Sinkkoselle annettiin entistä suurempi alue vastuulleen. Kokenut hihamies ei tästä hätkähtänyt, vaan nosti kotijoukkueen syötöt ihailtavalla tarkkuudella passari Ossi Heinon hyppysiin, ihasteli Tihinen kokenutta pelimiestä.

Loistava ote ei kantanut loppuun

Susiraja Volley käytti Akaa-Volleyn kokoonpanomuutosten aiheuttaman hämmingin tehokkaasti hyväkseen, vei toisen erän 26–24 ja kolmannen 20–25.

Kun Borichev pääsi neljänteen erään yleispelaajan rooliin, hän oli suorastaan liekeissä. Akaa-Volley otti heti erän alkuun 0–7-johtoaseman eikä suostunut siitä luopumaan. Erä päättyi lukemiin 14–25 ja näytti jo siltä, että joukkue pääsee vaikeuksista huolimatta varmistamaan runkosarjan voiton.

– Ei se meidän loistava ote sittenkään jaksanut kantaa ottelun loppuun saakka, päivitteli Tihinen pelin jälkeen.

– SurVo pääsi viidennen erän alussa muutaman pisteen karkumatkalle eikä enää antanut meille mitään ilmaiseksi. Kotijoukkue vai ratkaisevan erän 15–11 ja koko ottelun siis 3–2.

Runkosarjan voitto meni Kyyjärvelle

Akaa-Volley sai Joensuusta yhden sarjapisteen. Samaan aikaan Kyyjärven Kyky-Betset onnistui kaatamaan Jymy-Kuutoset lukemin 3-1, ansaitsi tästä kolme pistettä ja nousi akaalaisten kanssa sarjataulukossa tasoihin. Molempien sarakkeessa lukee runkosarjan päätteeksi 23 pistettä.

Tämän kauden sarjasääntöjen mukaan tasapisteissä voitettujen kamppailujen lukumäärä ratkaisee. Niitä KyKy-Betset on saavuttanut kahdeksan kappaletta ja Akaa-Volley seitsemän. Näin runkosarjan ykkössija kirjataan kyyjärveläisille.

Seuraavaksi aloitetaan ykkösen pudotuspelit, joilla ratkotaan mestaruusliigakarsintaan yltävät kaksi joukkuetta. Akaa-Volley kohtaa ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Maaningan Mahdin. Jatkoon mennään kahdella voitolla.

Maaningan Mahdin ja Akaa-Volleyn ensimmäinen kohtaaminen on lauantaina Maaningalla ja toinen sunnuntaina Akaassa. Jos sunnuntain pelin jälkeen otteluvoitot ovat 1-1, pelataan sunnuntaina vielä ylimääräinen erä 15 pisteeseen, ja sen erän voittanut menee jatkoon.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?