Koviksen rooli ajoi päihteiden käyttäjäksi

Entinen narkomaani Kari Korhonen kertoo huumeiden vaaroista oppilaille ja vanhemmille

Entinen narkomaani Kari Korhonen kertoo huumeiden vaaroista oppilaille ja vanhemmille

Entinen narkomaani Kari Korhonen kertoo huumeiden vaaroista oppilaille ja vanhemmille

Entinen narkomaani ja huumekauppias Kari Korhonen kertoo huumeiden vaaroista Toijalan yhteiskoulun ja Akaan lukion oppilaille keskiviikkona 24.2. Korhonen puhuu aiheesta myös vanhemmille yhteiskoulun juhlasalissa keskiviikkoiltana kello 18 järjestettävässä tilaisuudessa.

46-vuotias Kari Korhonen ajautui päihteiden käyttäjäksi 16-vuotiaana. Suonensisäiset huumeet tulivat kuvaan mukaan 17-vuotiaana.

– Käytin ja välitin aineita ja tein kaiken sen, mitä tarvitsee tehdä voidakseen olla käyttäjä. Käytin kaikkea heroiinista alaspäin, Korhonen kertoo.

Korhonen arvelee, että päihteiden käyttöön hänet ajoivat lapsuudenkokemukset. Korhonen oli 12-vuotias, kun hän muutti vanhempiensa kanssa Tampereelta Kuopioon. Uudessa kotikaupungissaan hän joutui kiusatuksi murteensa vuoksi.

– Kovetin itseni. Kestin kiusaamista kaksi päivää, minkä jälkeen päätin, ettei kukaan hypi minun silmilleni. Tämä rooli johti päihteiden käyttöön ja myöhemmin rikolliseen maailmaan.

Korhosen huumehuuruisen elämän muutti hengellinen herääminen 22 vuotta sitten. Korhonen on kiertänyt parikymmentä vuotta ympäri Suomea puhumassa omista kokemuksistaan.

– Uskon, että se mitä koetaan ja tunnetaan, se muistetaan. Kerron nuorille aika avoimesti maailman raadollisuuden. En pelottele, mutta tuon esille valintojen vaikutuksen.

Korhonen on itse 19-, 17- ja 16-vuotiaan nuoren isä.

– Olen saanut oman katon alla tutustua nuorten maailmaan, joka on sellainen hashtag-maailma, Korhonen naurahtaa.

Korhonen on kouluttanut myös poliiseja, vanginvartijoita ja turvallisuuspalveluhenkilökuntaa. Aiheena on ollut muun muassa narkomaanin ajatus- ja arvomaailma ja kohtaaminen. Myös Korhosen pitämät vanhempainillat ovat keränneet juhlasalit täyteen kuulijoita.

– Vanhemmille kerron asioita, jotka kuuluvat yleissivistykseen. Vanhempien on hyvä tietää, mitä aineita on, mitkä ovat niiden vaikutukset ja miten niihin suhtautua, Korhonen sanoo.

Kari Korhosen vierailun Akaassa järjestää Toijalan yhteiskoulun vanhempainyhdistys.

Kommentit (2)

  1. kallelaakkonen

    Tiedän mitä on elää maailmassa ilman hyväksyntää ja normaalia rutiinia ja olen itse myös entinen venkuloita. Olisi mukava jutella joskus kahvikupposen äärellä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?